Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Welcome to Viškovo

Novi promo materijali Viškova: Putovi prošlosti i okusi tradicije za nezaboravne doživljaje

Foto TZ Viškovo
Foto TZ Viškovo
Autor:
Objavljeno: 26. srpanj 2019. u 21:03 2019-07-26T21:03:36+02:00

VIŠKOVO U organizaciji Turističke zajednice Općine Viškovo, u Ronjgima je upriličeno druženje pružatelja ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu i njihovih gostiju naziva Welcome to Viškovo.

Velikom broju posjetitelja predstavljeni su novi promotivni materijali Općine Viškovo: Image brošura Općine Viškovo, karta Općine Viškovo te brošura o ugostiteljskim objektima na području Općine Viškovo.

Image brošura Viškova pod nazivom Putovima prošlosti do nezaboravnih doživljaja! predstavlja kulturnu baštinu i turističku ponudu Viškova.

Brošura predstavlja Viškovo, mjesto žive kulture, s tri nematerijalna kulturna dobra uvrštena na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, šumskim oazama tišine, šetnicama i biciklističkim stazama te bogatom gastronomskom ponudom. 

DSC_6551

Brošura o ugostiteljskim objektima naziva i slogana Okusi tradicije – okusite neodoljiv gastronomski spoj našega kraja! na pregledan način prikazuje sve bistroe, restorane, pizzerie, konobe i slastičarnice na području Općine Viškovo s kontakt podacima, fotografijama i pratećim tekstom kojim se predstavlja njihova ponuda. 

Karta Općine Viškovo pobliže izdvaja centar Viškova i lokacije Ronjgi i Marinići, a obiluje fotografijama i popratnim tekstovima kojima su istaknuti zanimljivi sadržaji. Lokalni proizvođači vina, meda i sira predstavili su svoje proizvode koje su posjetitelji mogli degustirati.

Jedno od nematerijalnih kulturnih dobara na UNESCO-vom popisu nematerijalne kulturne baštine svijeta je Dvoglasje tijesnih intervala Istre i Hrvatskog primorja zahvaljujući Ivanu Matetiću Ronjgovu čija se rodna kuća nalazi upravo u Ronjgima, i koja je i bila mjesto druženja, te su posjetitelji razgledali Spomen-dom gdje su saznali više o njegovom djelovanju.

DSC_6587

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.