Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
22. veljače 2019.
Natječaj 'Projektor'

Novi izgled toge, lanca i suvenira riječkog sveučilišta

Snimio Damir ŠKOMRLJ
Snimio Damir ŠKOMRLJ
Autor:
Objavljeno: 14. veljača 2018. u 21:18 2018-02-14T21:18:34+01:00

Riječ je o natječaju koji je raspisan u dvije kategorije, a traži se idejno rješenje lanca i toge te idejna rješenja suvenira Sveučilišta u Rijeci

RIJEKA  Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaj Projektor – Natječaj za idejna rješenja »Toga, lanac i suveniri – 45 godina Sveučilišta u Rijeci«. Riječ je o natječaju koji je raspisan u dvije kategorije, a traži se idejno rješenje lanca i toge te idejna rješenja suvenira Sveučilišta u Rijeci.

Raspisan je i nagradni fond, a prva nagrada iznosi 3 tisuće kuna. Za idejno rješenje suvenira rok za prijavu je 31. ožujka, a za idejna rješenja toge i lanca 18. svibnja. Idejno rješenje toge mora obuhvatiti tradiciju, značaj i simboličku ulogu sveučilišne toge i kape u akademskoj zajednici, a varijacije idejnog rješenja su pet zadanih razina: rektorska toga, prorektorska toga, dekanska toga, toga doktora znanosti i studentska toga.

Idejno rješenje lanca mora pak obuhvatiti tradiciju, značaj i simboličku ulogu rektorskog lanca u akademskoj zajednici. Lanac mora sadržavati medaljon temeljen na postojećem grafičkom rješenju grba Sveučilišta u Rijeci, dok se strukturni elementi samog lanca trebaju bazirati na tri simbola ključnih uloga – misije Sveučilišta u Rijeci, a to su: nastava, znanost i umjetnost, te kao treće – djelovanje u zajednici.

Što se pak idejnih rješenja suvenira tiče, prijedlozi mogu obuhvatiti različite uporabne i ukrasne predmete, u rasponu od tekstilne galanterije, kišobrana, šalica, odjevnih predmeta, papirnate galanterije, pribora za pisanje, tekstilnih majica i drugog.

Za najbolju togu, lanac i suvenir dodijelit će se po tri tisuće kuna, dok će drugoplasirani za svako od tih rješenja dobiti dvije, a trećeplasirani tisuću kuna. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!
Započela je modernizacija strukovnog obrazovanja na dobrobit učenika i gospodarstva Republike Hrvatske!

UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!