Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. veljače 2019.
Vrijedan jubilej

foto Novi ekološki centar za 70 godina uspješnog poslovanja riječke Dezinsekcije

Foto: S. DRECHSLER
Foto: S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 20. rujan 2017. u 16:58 2017-09-20T16:58:00+02:00

Bivše i sadašnje zaposlenike, poslovne partnere, suradnike i brojne druge uzvanike iz gospodarstva i politike pozdravio je dugogodišnji predsjednik uprave Dezinsekcije Ranko Dujmović, istaknuvši kako se tvrtka od svog osnutka do danas ponosila svojom izvrsnosti, inovativnosti u poslovanju i kolegijalnosti

RIJEKA  Predstavljanjem novog ekološkog centra, vrijednog osam milijuna kuna, te inovativne tehnologije tretiranja staništa komaraca uz pomoć dronova, svečano je obilježena sedamdeseta godišnjica poslovanja riječke tvrtke Dezinsekcija.

Bivše i sadašnje zaposlenike, poslovne partnere, suradnike i brojne druge uzvanike iz gospodarstva i politike pozdravio je dugogodišnji predsjednik uprave Dezinsekcije Ranko Dujmović, istaknuvši kako se tvrtka od svog osnutka do danas ponosila svojom izvrsnosti, inovativnosti u poslovanju i kolegijalnosti.

– Praktički od samih početaka uvođene su nove tehnologije, a poslovanje se širilo na brodove, kao i na zaštitu mora, na čemu danas radi šezdeset naših zaposlenika. To je bila jedna od velikih prekretnica u poslovanju Dezinsekcije, tako da danas raspolažemo s tri broda i dvanaest manjih plovila, koji su angažirani na području Rafinerije nafte Rijeka, terminala JANAF-a, na Mlaki, a sezonski radimo i na području gradskih plaža.

Još jedna prekretnica bila je 1992. godine, kada smo iz društvenog poduzeća postali dioničko društvo. Dezinsekcija se razvijala cijelo vrijeme, od početnih šest zaposlenih sada imamo stotinu zaposlenika, a osnivači smo i još tri tvrtke. Što se tiče budućnosti, pokrenuli smo zbrinjavanje opasnog i neopasnog otpada, izgradili ovaj eko-centar, uz podršku vlasti u Kostreni, a i dalje radimo nove tehnološke iskorake, primjerice u zaštiti mora ili korištenju dronova za uništavanje ličinki komaraca, rekao je Dujmović.

RI2009ED5
70. obljetnica tvrtke Dezinsekcija / Foto: S. DRECHSLER

Zaposlenicima Dezinsekcije u povodu vrijedne obljetnice obratio se i Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, kazavši kako je ta tvrtka nastala u socijalizmu, preživjela tranziciju, te i dalje uspješno posluje na slobodnom tržištu.

Priznanje u vidu plakete Grada Rijeke stiglo je i iz ruku gradonačelnika Vojka Obersnela, koji je Dezinsekciji i njenim zaposlenicima poželio nastavak uspješnog poslovanja.

Foto: S. DRECHSLER

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!
Započela je modernizacija strukovnog obrazovanja na dobrobit učenika i gospodarstva Republike Hrvatske!

UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!