Uređen novi predškolski objekt

Novi dječji vrtić »Radost« na Turniću 1. rujna primio 45 djece

Damir Cupać

U novi objekt preselile su skupina za rano učenje engleskog jezika i informatike koja je do sada djelovala u sklopu objekta Turnić i mješovita vrtićka skupina iz objekta Krnjevo. Njihovim preseljenjem omogućeno je otvaranje jasličkih skupina u navedenim objektima



RIJEKA » Gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima obišao je novi dječji vrtić »Radost« koji je s radom počeo 1. rujna 2014. godine, a može primiti 45 djece vrtićkog uzrasta. »Radost« djeluje u sklopu Centra predškolskog odgoja Turnić, objekt je uređen tijekom 2014. godine, a investicija je vrijedna 663.360 kuna. Radi se o prostoru kojeg je ranije koristila škola Turnić odnosno Centar za autizam, a koji se preselio u novi veći prostor na Potoku.


   – I u ovoj godini širimo vrtićke kapacitete – otvorili smo »Radost« s novih oko 50 mjesta, a za nekoliko dana otvorit će se novi vrtić na Pehlinu koji ima kapacitet za 110 djece. Prema našemu planu do 2017. godine ostvarit ćemo cilj da Dječji vrtić Rijeka ima osiguran smještaj za svu djecu, izjavio je Obersnel.


   Voditeljica Centra predškolskog odgoja Turnić Jasna Crnčić navela je da su u novom vrtiću smještene dvije skupine vrtićkog programa.




   – Radi se o skupini za rano učenje engleskog jezika i informatiku koja je do sada djelovala u sklopu objekta Turnić i mješovitoj vrtićkoj skupini iz objekta Krnjevo. Preseljenjem tih dviju vrtićkih skupina u novi objekt omogućilo se otvaranje jasličkih skupina u navedenim objektima, te se na taj način u potpunosti zadovoljila potreba za jasličkim kapacitetima u ovom dijelu grada, pojasnila je Crnčić.


   Ona je izuzetno zadovoljna uređenjem novoga vrtića, ocijenivši da će rad u njemu biti veliko zadovoljstvo zahvaljujući izvanrednim uvjetima koji su osigurani.


   Kako bi se omogućio prihvat većeg broja djece jasličkog uzrasta, Grad Rijeka je proteklih mjeseci pripremio projektnu dokumentaciju za nadogradnju dva objekta – Đurđice i Morčića koji će nakon toga zahvata imati obuhvat od 10 skupina svaki, što je dvostruko više nego do sada. Pripremljena dokumentacija dostavljena je Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta temeljem otvorenoga javnog poziva koji je raspisao Europski fond za regionalni razvoj.


   U Gradu Rijeci ističu da je u zadnjih nekoliko godina u izgradnju novih vrtićkih kapaciteta i obnovu postojećih uloženo 50 milijuna kuna.