Odluka skupštine

Novi direktor Ekoplusa Miodrag Šarac

Hina

Miodrag Šarac, Foto: S. DRECHSLER

Miodrag Šarac, Foto: S. DRECHSLER

Šarac, koji je, među ostalim, bio rukovoditelj razvoja i investicija u Liburnijskim vodama, je imenovan nakon što je u veljači skupština Ekoplusa prihvatila ostavku tadašnjeg direktora Ekoplusa Josipa Dedića



Skupština Trgovačkog društva Ekoplus, tvrtke koja upravlja Županijskim centrom za gospodarenje otpadom Marišćina, u ponedjeljak je jednoglasno za direktora Ekoplusa imenovala Miodraga Šarca, doznaje se Primorsko-goranskoj županiji.


Šarac, koji je, među ostalim, bio rukovoditelj razvoja i investicija u Liburnijskim vodama, je imenovan nakon što je u veljači skupština Ekoplusa prihvatila ostavku tadašnjeg direktora Ekoplusa Josipa Dedića.


Dedić je još lani najavio da će ponijeti ostavku, ako se problem neugodnih mirisa s Marišćine ne riješi do kraja 2018.




Iz Ekoplusa su potkraj ožujka priopćili da ta tvrtka provodi mjere produljenja procesa biostabilizacije otpada i otplinjavanja odlagališta u centru Marišćina te da će radovi na sustavu za otplinjavanje trajati oko dva mjeseca.


»Produljenje procesa biostabilizacije otpada i otplinjavanje odlagališta su preporuke Ministarstva zaštite okoliša i energetike, čije je provođenje naložio ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić na radnom sastanku s upravom Ekoplusa, održanom 22. veljače na Marišćini«, priopćili su iz Ekoplusa.


Nekoliko dana kasnije, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić se u općini Viškovo kod Rijeke sastao s predstavnicima udruge Krizni eko stožer Marišćina.


»Ako započeti proces otplinjavanja na Županijskom centru za gospodarenje otpadom Marišćina u idućih 60 dana ne urodi plodom, i ako se vrijednosti sumporovodika u zraku ne smanje, predložit ću privremeno zatvaranje centra Marišćina,« rekao je.


»Obavijestio sam predstavnike udruge da te aktivnosti u ovom trenutku nisu još dovršene. Proces aktivnog otplinjavanja, koji je trebao biti dovršen u najkraćem roku, počeo je tek prošlog tjedna i trajat će 60 dana,« izjavio je Ćorić nakon sastanka.