Nova tvrtka JGL grupe

Nova tvrtka JGL-a: Adrialab započinje proizvodnju na Pulcu

Orjana Antešić

Rast započinju na čvrstim temeljima –  Ivo Usmiani i Vedrana Kuzmić-Vrbanović V. KARUZA

Rast započinju na čvrstim temeljima – Ivo Usmiani i Vedrana Kuzmić-Vrbanović V. KARUZA

Osim jačanja tradicionalnih, fokus Adrialaba će biti na inovativnim proizvodima u skladu s visokim normama farmaceutske proizvodnje 



RIJEKA  Nova tvrtka-kćer Jadranskog galenskog laboratorija, Adrialab, krenula je s vlastitom proizvodnjom početkom ove godine u novouređenim pogonima na Pulcu, u koje je prošle godine investirano više od 15 milijuna kuna. 


Tim je povodom jučer održano svečano predstavljanje nove tvrtke koja je preuzela ključne proizvode iz tradicionalnog porfelja JGL-a, s ciljem njihovog novog pozicioniranja i daljnjeg rasta na domaćem i inozemnom tržištu. Ključne brendove kao što su Dječja mast JGL, Holyplant, Nasine, Galenia i Dr. Bezz pod okriljem se Adrialaba žele dodatno osnažiti i još više približiti kupcima. 


Uz izgradnju novog velikog centra JGL Grupe, 50 milijuna eura vrijednog projekta Pharma Valley na Svilnom u koju bi se trebali preseliti do srpnja ove godine, te skorog pokretanja proizvodnje i širenja postojeće palete proizvoda u Srbiji kroz novu tvrtku JGL Beograd Sopot, izdvajanje dijela proizvodnog portfelja u novu »spin-off« kompaniju treći je veliki korporativni projekt koji bi JGL-u trebao osigurati iskorake na tržištu, jamčiti stabilnost i novi rast.


Opširnije u tiskanom izdanju