Radovi na cestama

Nova prometna regulacija na Škurinjama i Drenovi

Ljiljana Hlača

Ilustracija

Ilustracija



RIJEKA Zbog radova na polaganju komunalne infrastrukture na Škurinjama od sinoć je na snazi novo prometno rješenje. Naime, radi polaganja cjevovoda u Osječkoj ulici, na ulazu i izlazu čvora Škurinje (prekop državne ceste D404, dionica 01), što će se izvoditi isključivo u noćnim satima, od 20 sati pa do 6 ujutro, vozila će prometovati samo u dva traka, obavještava Rijeka promet. Tijekom dana promet će se na tom dijelu vratiti u normalu. Ovaj režim vožnje bit će na snazi do 20. ožujka.


Nadalje, na Drenovi, od danas pa do daljnjega, zbog izgradnje kanalizacijske i vodovodne mreže za sav promet bit će zatvoren dio Ulice Drenovski put. - Za vrijeme izvođenja radova autobusi svih gradskih i prigradskih linija koje prometuju Drenovskim putem vozit će obilaznim pravcem. 


Za vrijeme trajanja radova izmješta se dio trase linije 11 te će ona prometovati: redovnom trasom do stajališta Donja Drenova II odakle nastavlja privremenom trasom Ulica Stanka Frankovića – Ulica braće Hlača (trasa linije 5 uz groblje Drenova) do raskrižja s ulicom Drenovski put gdje se uključuje na redovnu trasu. U navedenom razdoblju ukida se stajalište Cvetkov trg u oba smjera, a uspostavlja se privremeno stajalište u Ulici Stanka Frankovića (iznad dućana Brodokomerc) u oba smjera. Privremena stajališta označena su privremenim stajališnim oznakama. Također se koriste stajališta na trasi linije 5 (Braće Hlača i Frkaševo). Noćna linija 103, koja u povratku s Drenove prometuje preko Drenovskog puta koristit će privremeni dio trase preko Ulice Stanka Frankovića. Rijeka promet moli sve sudionike u prometu da poštuju privremenu regulaciju prometa i privremenu prometnu signalizaciju koja će vrijediti do završetka radova.