Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1
Sutra: 5° 5° 1
11. prosinca 2018.
Potpisan sporazum

Nova investicija u Industrijskoj zoni Bakar na Kukuljanovu: Na ljeto četvrti kružni tok

Foto D. Škomrlj
Foto D. Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 13. ožujak 2018. u 19:32 2018-03-13T19:32:55+01:00

BAKAR U prostoru Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu sredinom srpnja bit će izgrađen novi, već četvrti kružni tok, investicija ukupno vrijedna 1,8 milijuna kuna. Sporazum o financiranju ovog vrijednog komunalnog projekta potpisali su gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić i ravnatelj Županijske uprave za ceste Primorsko-goranske županije Georg Žeželić. Investitor projekta je ŽUC, koji je financirao izradu projektne dokumentacije te proveo postupak javne nabave, a u sufinanciranju radova sudjeluje s iznosom od 700 tisuća kuna, dok je Grad Bakar osigurao 1,1 milijun kuna. Početak radova očekuje se krajem ožujka, a rok završetka je sto dana.

– Radi se o projektu izgradnje kružnog toka sa sanacijom privoza na županijskoj cesti ŽC 5295, na lokalitetu Kukuljanovo. Ovaj projekt jedan je od dobrih oblika suradnje između Grada Bakra i ŽUC-a. Izgradnja novog kružnog toka, već četvrtog po redu na prostoru zone na Kukuljanovu povećat će sigurnost sudionika u prometu, ali i omogućiti izgradnju novih poslovnih prostora u okolici. Kružni tok radit će se na prostoru nasuprot Tia partnera, a osim što će omogućiti buduću izgradnju na tom platou, na njega će se u sljedećem razdoblju povezivati buduća spojna cesta za platoe B, odnosno, poveznica kružnog toka bit će zaobilazna cesta iza poslovnog prostora Orada Tradea, kaže bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić, dodajući kako će paralelno nakon izgradnje ovog kružnog toka krenuti i realizacija projekta Rijeka transa – izgradnja nove benzinske pumpe sa servisnim sadržajima i poslovnog hotela.
Klarić ističe kako su istovremeno u tijeku pripreme i dogovori za projektiranje još dva kružna toka na području Kukuljanova – na prostoru na granici s Općinom Čavle, kao i u Podoli.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka