Fotonatječaj PGŽ-a

Ništa bez oblaka: »Učka pod zavjesom« najbolja u listopadu

Karolina Krikšić

»Učka pod zavjesom« – Ranko Barac

»Učka pod zavjesom« – Ranko Barac

 »Za petama« provoplasiranoj fotografiji cijelo je vrijeme bila »Tonka« Lane Ulčar, a treće mjesto po broju lajkova zauzela je fotografija »Oblaci na Crikvenicom« Elme Dujić 



Petnaest fotografija pristiglo je na ovomjesečni fotonatječaj Primorsko-goranske županije i priloga Novog lista »Županijska kronika«, a svaka od njih ponudila je zanimljivu priču, inspirativan detalj ili pak posve neočekivani kut gledanja. 


Ipak, čini mi se, da je izrazito kišoviti listopad učinio svoje, pa je najviše posjetitelja facebook stranice Primorsko-goranske županije svoj lajk dalo fotografiji »Učka pod zavjesom« Ranka Barca.Budući da su teški sivi oblaci obilježili dobar dio listopada, nema sumnje da je »zavjesa« od sunčevih zraka upravo ono što je većina stanovnika Primorsko-goranske županije željela vidjeti.»Za petama« provoplasiranoj fotografiji cijelo je vrijeme bila ona Lane Ulčar. Budući su glavni motiv krave, Ulčar je fotografiju nazvala »Tonka«, a treće mjesto po broju lajkova zauzela je fotografija »Oblaci na Crikvenicom« Elme Dujić.


Veliki broj glasova dobile su i jesenski inspirirane »Magija jeseni« Davora Delača te »Kupica« Siniše Abramovića, ali i primorski motiv Damira Bišćana pod nazivom »Primorska poneštrica« te zanimljiv »Odraz« Martine Sokolić.




S obzirom na poneke već stare znance ovog fotonatječaja te na činjenicu da iz mjeseca u mjesec dolaze sve zanimljivije fotografije, s nestrpljenjem očekujemo nove fotografije u mjesecu studenom što će na lajkanje na facebook stranici Županije biti ponuđene od sredine studenoga.