Izborne križaljke

Ni Obersnel, poput Komadine, ne želi biti na izbornoj listi: Njihov izostanak iskoristit će Linić

Tihana Tomičić

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ

Komadina je i dalje otvoren za Milanovićev poziv, no ne bezuvjetno. Njegovi istomišljenici tvrde da je spreman preuzeti odgovornost za izborne rezultate, ali samo uz puna ovlaštenja i jasan mandat, te je sada ponovo na potezu Zoran Milanović



RIJEKA » Sada je definitivno jasno: ni župan Zlatko Komadina, ni gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel neće biti na listi SDP-a za 8. izbornu jedinicu za Sabor. Nakon što je to Komadina već višekratno ponovio, sada nam je to za sebe potvrdio i Obersnel:


  – Poznato je da do sada nisam sudjelovao niti na jednim izborima za Sabor iz principijelnih razloga. Naime, i kao dugogodišnji predsjednik Udruge gradova i osobno, mislim da gradonačelnicima nije mjesto u Saboru. Radi se o odgovornoj i kompleksnoj dužnosti koja zahtijeva puni angažman u Gradu, a time se i izbjegava potencijalni sukob interesa. Kako nisam promijenio svoje stavove po tom pitanju, neću biti na listi ni ovaj put, što sam već nekoliko puta jasno i javno rekao – rekao je Obersnel u izjavi za naš list.


Svatko ima pravo


U izjavi za Novi list Obersnel je još rekao da mu je žao što je Komadina odlučio da ne želi biti na listi za Sabor, a time ujedno i njen nositelj, »jer se to u dosadašnjim izborima pokazalo kao uspješno rješenje«.


  – S obzirom da se radi o jednom od potpredsjednika stranke, mislim da je o tome trebalo raspraviti i Predsjedništvo stranke. Naravno, svatko ima pravo odlučiti želi li biti na listi ili ne. Ali, ne mislim da će činjenica da Komadine neće biti na listi bitno utjecati na rezultat SDP-a u 8. izbornoj jedinici – smatra Obersnel.   

Linić protiv Milanovića




Što se Zlatka Komadine tiče, čini se da je on i nakon svega otvoren za razgovor. Ako ga netko želi na izborima, to se mora jasno reći. Njegovi istomišljenici tvrde da je, kao i uvijek dosad, spreman preuzeti punu odgovornost za izborne rezultate, ali samo uz puna ovlaštenja i jasan mandat, te je sada ponovno na potezu šef stranke Zoran Milanović. Naravno, ako Milanović nazove, ponudi razgovor i dogovor, to će se razmotriti, ali ne bezuvjetno – kažu Komadinini bliski suradnici.


  U prijevodu, to bi vjerojatno značilo samo jedno – da Komadina dobije priliku i rukovoditi kampanjom na svom području, a i sudjelovati u kreiranju izborne liste u 8. jedinici.


  Situacija s Komadininim »silaskom« s liste također znači i da će se sada Slavko Linić sigurno na izborima kandidirati u 8. jedinici sa svojom nezavisnom listom.


  »Razmišljalo se da li izaći na izbore ako na listi SDP-a budu najjači ljudi, dakle Komadina i Obersnel, ima li to tada smisla, no sada kad je jasno da njih dvojice ondje neće biti, Linić sigurno izlazi na izbore. Ne protiv SDP-a, nego protiv Zorana Milanovića«, potvrđeno nam je.