Program liste

Nezavisna lista Ksenije Žauhar samostalno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Viškovu

Andrej Petrak



VIŠKOVO – Nezavisna lista Ksenije Žauhar samostalno i nezavisno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Viškovu, čime želi osigurati mogućnost utjecaja na političke odluke o sudbini svog kraja.


 – Smatramo da je to jedini način kojim se, neovisno od stranačkih utjecaja, može sudjelovati u procesu odlučivanja na lokalnoj razini. Umjesto borbe za vlastitu promociju, moć i interese, politiku shvaćamo isključivo kao rad za opće dobro i servis mještanima, ističe Ksenija Žauhar.


Podsjeća da lista 16 godina dosljedno i nezavisno djeluje na poboljšanju kvalitete života, kroz društveno-političko djelovanje i rad u Općinskom vijeću. 




– Iza nas je već 20 godina uporne borbe za općinu Viškovo bez deponija i uvođenje ekološki prihvatljivog  zbrinjavanja otpada. Proistekli smo iz Društva Mažuran čiji su se članovi i simpatizeri prvi i jedini borili protiv uništenja prostora naše općine, pokrenuli borbu protiv županijskog deponija u Marišćini i ostvarili mogućnost osnivanja mjesnih odbora. Temeljno nam je usmjerenje rad za opće dobro, za neposredno sudjelovanje i uključivanje mještana u odlučivanju o svom kraju, za osiguranje života dostojnog čovjeka u očuvanom okolišu, neovisno djelovanje bez direktiva iz političkih centrala i interesa pojedinaca te zalaganje za poštivanje temeljnih ljudskih vrijednosti i prava, dodaje Žauhar.


Program liste usmjeren je na rješavanje lokalnih problema i potreba uz uvažavanje prava mještana na kvalitetne životne uvjete i rad, realizaciju potrebnih infrastrukturnih i društvenih projekata uz racionalna ulaganja, osiguravanje razvoja zajednice bez uništavanja prirodnih resursa i okoliša, borbu za bezdeponijski koncept zbrinjavanja otpada  i dosljednu sanaciju postojećih deponija, zaštitu interesa lokalne zajednice i postavljanje potreba mještana na prvo mjesto, izgradnju učinkovite i dobro organizirane lokalne samouprave u službi mještana, očuvanju i njegovanju raznolikosti naših kulturnih i tradicijskih vrijednosti, bez podjela stanovništva po bilo kojoj osnovi, racionalizaciju trošenja općinskih sredstava te odgovorno i pošteno upravljanjem općinom, razvijanju sustava vrijednosti na moralnim, pravednim i socijalno-osjetljivim načelima.