Dobre vijesti za zaposlene

Neki 800, neki čak 5.000 kuna: Provjerili smo kolike božićnice isplaćuju riječke tvrtke

Aneli Dragojević Mijatović

Riječke Plodine, najveća tvrtka u PGŽ-u, svim svojim djelatnicima, kojih je 3.600, na ime božićnice će isplatiti po 2.500 kuna po djelatniku / R. BRMALJ

Riječke Plodine, najveća tvrtka u PGŽ-u, svim svojim djelatnicima, kojih je 3.600, na ime božićnice će isplatiti po 2.500 kuna po djelatniku / R. BRMALJ

Čini se da je lanjska zakonska izmjena u pravcu povećanja neoporezivog dijela i dala nekog rezultata jer se već na prvi pogled iznosi čine nešto izdašniji



RIJEKA – Nakon vijesti da će riječki Jadran Galenski laboratorij svakom zaposlenom isplatiti maksimalnih neoporezivih 7.500 kuna, od čega 5.000 kuna nagrade, božićnicu od 1.000 kuna, a već im je isplaćen regres od 1.500 kuna, provjerili smo hoće li i koliku božićnicu dijeliti i neke druge veće riječke tvrtke.


Čini se da je lanjska zakonska izmjena u pravcu povećanja neoporezivog dijela i dala nekog rezultata jer se već na prvi pogled iznosi čine nešto izdašniji.


Tako će primjerice riječke Plodine, najveća tvrtka u PGŽ, svim svojim djelatnicima, kojih je 3.600, na ime božićnice isplatiti po 2.500 kuna po djelatniku. Potvrdila je to članica Uprave Mirjana Palada Kmetović, koja veli da su vrlo zadovoljni poslovnim rezultatima.




Ispred Jadrolinije su pak potvrdili da će ta kompanija isplatiti 2.000 kuna božićnice svakom zaposlenom.


Direktor Amec Rijekatekstila Dragan Rukavina potvrdio je da će, ovisno o djelatnosti, budući da ih je više u okviru grupe, djelatnicima isplatiti do 2.500 kuna božićnice.


Članica Uprave »Viktora Lenca« Sandra Uzelac kaže da će tvrtka prema sindikalnom kolektivnom ugovoru samo za božićnice isplatiti 1.500 kuna po zaposlenom (za regres je bilo već isplaćeno 1.000 kuna), plus za Božić dar od 600 kuna za dijete do 12 godina, a bit će i predstava i darivanje za djecu.


Nadalje, sve tvrtke članice Arriva Hrvatske, među kojima je i Autotrans, isplatit će 800 kuna božićnice i 300 kuna dara po djetetu, potvrdili su iz ove kompanije.


Iz Jadran hotela su samo kratko poručili da će božićnice biti.


Metis, kako je potvrdio direktor Jerry Pajić, isplatit će oko 3.000 kuna božićnice svakom radniku.


Riječke Dogma nekretnine isplatit će božićnicu u visini 2.500 kuna po djelatniku, plus dodatni iznos ovisno o stažu i statusu, rekao nam je direktor Branko Papeš.


Tvrtka Manšped isplatit će božićnicu i ove godine, no još nije donesena odluka koliku, potvrdio je direktor Željko Mandarić.


Djelatnici Novog lista dobit će 1.300 kuna na ime božićnice, plus 600 kuna po djetetu do 15 godina, dok su za regres dobili 1.200 kuna, a za Uskrs 400 kuna, potvrđeno je iz Uprave.


Predsjednik Uprave Alarm automatike Boris Popović kaže da će vjerojatno isplatiti božićnicu od 2.500 kuna po zaposlenom, dok su 5.000 kuna neoporezivo već tijekom godine isplatili.


Izdašna božićnica u Erste banci


​Izdašnu božićnicu za svoje djelatnike isplatit će Erste banka: svaki zaposlenik dobit će 5.000 kuna na ime božićnice, plus 600 kuna dara za dijete, a svake godine na kraju godine banka dodatno uplati svakom djelatniku po 1.800 kuna u zatvoreni mirovinski fond. U banci pojašnjavaju da je ovih 5.000 kuna božićnice zapravo tek dio neoporezivog iznosa od 7.500 kuna – razliku od 2.500 dobili su ljetos kao regres.