Međunarodni dan tolerancije

Nastavnici OŠ Hreljin održali sjednicu Učiteljskog vijeća u Islamskom centru

P. N.

Nastavnici OŠ Hreljin ispred riječkog Islamskog centra

Nastavnici OŠ Hreljin ispred riječkog Islamskog centra

U ime Zajednice muslimana u Rijeci primio ih je imam koji ih je upoznao s osnovama islama, kao i doprinosa islamske zajednice razvoju kulture ovoga kraja. Potom su zajedno razgledali prostore riječke džamije i sam molitveni prostor te u ugodnom druženju i razmjeni iskustava proveli jedinstveni oblik sjednice Učiteljskog vijeća



RIJEKA   Učitelji i profesori Osnovne škole Hreljin, predvođeni ravnateljem Zoranom Pavletićem, odlučili su redovitu sjednicu Učiteljskog vijeća »odraditi na terenu«, kroz posjet Islamskom centru u Rijeci i upoznavanjem sa životom islamske zajednice na našim prostorima, budući da se ove godine prisjećamo i 100. obljetnice Međlisa Islamske zajednice u Hrvatskoj.


U ime Zajednice muslimana u Rijeci primio ih je imam koji ih je upoznao s osnovama islama, kao i doprinosa islamske zajednice razvoju kulture ovoga kraja. Potom su zajedno razgledali prostore riječke džamije i sam molitveni prostor te u ugodnom druženju i razmjeni iskustava proveli jedinstveni oblik sjednice Učiteljskog vijeća.


Ovom prilikom Zajednici muslimana u Rijeci uručen je i mali poklon-paket zahvale koji su osmislili i izradili učenici likovne i vjeronaučne skupine koje vode profesorica Ana Emili Odović i vjeroučitelj Antonio Šarina, dok su članovi školske radijske skupine posebnu emisiju posvetili toleranciji i islamu.




Dodatni povod ovakvoj izvanrednoj sjednici bilo je i obilježavanje Mjeseca tolerancije u OŠ Hreljin