Čeka se plaća

Nastavlja se štrajk u 3. maju, danas hitna sjednica GSV-a

Hina

Foto M. Mijošek

Foto M. Mijošek



Zamjenik predsjednika Štrajkaškog odbora Boris Bučanac poručio je u srijedu kako se štrajk u Brodogradilištu 3. maj nastavlja te da radnici iščekuju isplatu barem jedne plaće, a ako se to ne dogodi pripravni su, kaže, na daljnje akcije. 


Bučanac je izvijestio i kako će predstavnici Štrajkaškog odbora danas sudjelovati na izvanrednoj sjednici županijskog Gospodarsko socijalnog vijeća (GSV).


Kako je jučer nakon sastanka s predstavnicima Štrajkaškog odbora, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije najavio predsjednik županijskog GSV-a Damir Bačinović, na sjednici će se još jednom zatražiti isplata plaća, izdvajanje 3. maja iz Uljanik grupe, povrat pozajmice, koju je 3. maj dao Uljaniku te postavljanje krizne uprave.




Najavljeno je i da će sa sjednice biti upućen zahtjev za sazivanje nacionalnog GSV-a.


Bučanac je također kazao kako mnogi ljudi organiziraju i donose pomoć radnicima 3. maja te je na tome zahvalio.


Štrajk u Brodogradilištu 3. maj, kao i u cijeloj Uljanik grupi, počeo je prije tjedan dana, u srijedu, a Štrajkaški odbor je najavio da će štrajk trajati do ispunjenja zahtjeva, odnosno dok im se ne isplati plaća za srpanj. Radnici dolaze na posao, ali ne rade i štrajkaju na svojim radnim mjestima. Oko 500 radnika 3. maja u ponedjeljak je, zajedno s još toliko radnika Uljanika, prosvjedovalo na Markovu trgu, tražeći isplatu plaća i odlazak Uprave.