Iskaljivali se do dugo u noć

‘Naša djeca’: Snimljeni huligani koji su uništili Halubike u Viškovu. Prepoznajete li ih?

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot YouTube Općina Viškovo

Foto Screenshot YouTube Općina Viškovo



VIŠKOVO Prošlog su tjedna, u noći s petka na subotu, točnije, 27. travnja oko 0.05 sati nepoznati mladići krenuli divljački uništavati bike sharing sustav Halubike u Viškovu.


Općina Viškovo sad je objavila snimke počinitelja, ‘naše djece’, kako ih nazivaju, koje su snimile nadzorne kamere.


U Općini ističu da je uništavanje sustava iznajmljivanja bicikli potrajalo do dugo u noć.




Pogledajte snimke.


Inače, u centru Općine Viškovo, na parkiralištu Milihovo, nalazi se prvi bike-sharing sustav za iznajmljivanje javnih bicikli na području Riječkog prstena pod nazivom Halubike. Sastoji se od 6 brdskih i 6 električnih bicikli te prateće opreme.


Nažalost, u dosadašnjem kratkom periodu rada, našao se već drugi puta na meti vandala. U ovom posljednjem slučaju razbijen je interaktivni ekran integriranog pilona.


Cijeli slučaj prijavljen je i nadležnoj policijskoj postaji.


Terminal za iznajmljivanje bicikli već bio na meti vandala prošle godine, nakon nepunih mjesec dana rada, kada su razbijena i otuđena svijetla na šest brdskih bicikli, razbijeno jedno zvono, skinuti čepovi od ventila na gumama te onesposobljeno sjedalo.


Općina Viškovo izražava žaljenje radi konstantnog uništavanja javne imovine koja je u prvom redu imovina svih mještana i kao takva njima namijenjena te koja bi trebala služiti za dodatno oplemenjivanje javnih sadržaja na području Općine i unapređenju kvalitete života.