Udruga Urbani separe

Nakon vandalizma u Kružnoj, organiziran mirni prosvjed, a građani donirali sadnice

Ljiljana Hlača

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Građani koji su došli kao potpora - što je vrlo zanimljivo - donijeli su sadnice te ih donirali Udruzi. Tako je prikupljeno negdje oko 20-tak biljaka, a do podneva je Kružna ulica bila pospremljena



RIJEKA Nakon što je u noćnim satima eko kutak u Kružnoj ulici devastiran, udruga Urbani separe odmah je reagirala i organizirala tijekom jutra mini prosvjed protiv vandalizma odnosno uništavanja javne imovine u Rijeci, a što je češća pojava u našem gradu. 


Građani koji su došli kao potpora – što je vrlo zanimljivo – donijeli su sadnice te ih donirali Udruzi. Tako je prikupljeno negdje oko 20-tak biljaka, a do podneva je Kružna ulica bila pospremljena. Došla je i policija te komunalni redar te su uzeli izjave.


Podsjetimo u noćnim satima netko se okomio na bilje i uništio drvenu opremu (klupe) eko kutka. Šteta je procijenjena na otprilike 2.000 kuna.




– U ponedjeljak će se pregledati snimke nadzornih kamera pa će se vidjeti da li se nešto po pitanju pronalaska počinitelja može napraviti. To se moralo dogoditi negdje između 1 i 5 ujutro, s petka na subotu. Grad je bio pun ljudi i raznih događanja, saznali smo od predstavnika ove Udruge, koja je lani realizirala ovaj projekt kroz program lokalnog partnerstva, a s ciljem oplemenjivanja urbanog prostora. 


Kružna ulica, snimio Marko GRACIN


Kružna ulica, snimio Marko GRACIN