Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Udruga Urbani separe

foto Nakon vandalizma u Kružnoj, organiziran mirni prosvjed, a građani donirali sadnice

Snimio Marko GRACIN
Snimio Marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 8. lipanj 2019. u 13:49 2019-06-08T13:49:00+02:00

Građani koji su došli kao potpora - što je vrlo zanimljivo - donijeli su sadnice te ih donirali Udruzi. Tako je prikupljeno negdje oko 20-tak biljaka, a do podneva je Kružna ulica bila pospremljena

RIJEKA Nakon što je u noćnim satima eko kutak u Kružnoj ulici devastiran, udruga Urbani separe odmah je reagirala i organizirala tijekom jutra mini prosvjed protiv vandalizma odnosno uništavanja javne imovine u Rijeci, a što je češća pojava u našem gradu. 

Građani koji su došli kao potpora - što je vrlo zanimljivo - donijeli su sadnice te ih donirali Udruzi. Tako je prikupljeno negdje oko 20-tak biljaka, a do podneva je Kružna ulica bila pospremljena. Došla je i policija te komunalni redar te su uzeli izjave.

Podsjetimo u noćnim satima netko se okomio na bilje i uništio drvenu opremu (klupe) eko kutka. Šteta je procijenjena na otprilike 2.000 kuna.

- U ponedjeljak će se pregledati snimke nadzornih kamera pa će se vidjeti da li se nešto po pitanju pronalaska počinitelja može napraviti. To se moralo dogoditi negdje između 1 i 5 ujutro, s petka na subotu. Grad je bio pun ljudi i raznih događanja, saznali smo od predstavnika ove Udruge, koja je lani realizirala ovaj projekt kroz program lokalnog partnerstva, a s ciljem oplemenjivanja urbanog prostora. 

Kružna ulica, snimio Marko GRACIN

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.