Bračni par dobio ključeve garsonijere u Tometićima

Nakon deložacije ipak sretan kraj: Draženka i Ivo Veljačić konačno u svom stanu

Slavica Kleva

Draženka i Ivo Veljačić u svojoj garsonijeri / Foto Roni BRMALJ

Draženka i Ivo Veljačić u svojoj garsonijeri / Foto Roni BRMALJ

Bez puno objašnjenja i puno priče, primopredaja ključeva garsonijere obavljena je između odvjetnika i Veljačića, tako da su oni zapravo istovremeno zbunjeni i šokirani, ali presretni



RIJEKA » Nakon višemjesečne psihičke i fizičke kalvarije zbog neopozive deložacije iz stana u Ulici Giuseppe Duella koja se dogodila u ponedjeljak, Draženka i Ivo Veljačić preksinoć su uselili u svoj stan na adresi Tometići 1c! Bez puno objašnjenja i puno priče, primopredaja ključeva garsonijere odvijala se između odvjetnika i Veljačića, tako da su oni zapravo istovremeno zbunjeni i šokirani, ali presretni. Prespavali su prvu noć bez struje, bez grijanja, uz svijeće, probdjeli su noć odjeveni zbog niskih temepratura u stanu u kojem nitko nije boravio pet godina, a njihov četveronožni ljubimac Lenon ne odvaja se od njihovog kreveta. 


   Posjetili smo ih jučer nakon što je uključena struja u njihovom domu, njihovih carskih trideset kvadrata!


 – Hvala Novom listu i svim medijima, neizmjerno hvala gradonačelniku Obersnelu i svim ljudima gradskih službi koji su doista odmah reagirali i tražili nam i našli privremeni smještaj, hvala i Elektroprimorju. Da nije bilo članova Živog zida, ne znam koliko bismo svi zajedno uspjeli. Hvala velika svim našim prijateljima koji su nas podržavali i bili uz nas cijelo vrijeme trajanja borbe za ostvarenje naših prava, da uđemo u svoj stan – u jednom dahu je Ivo Veljačić izrekao riječi zahvale, bojeći se da nije nekoga zaboravio spomenuti.


Opširnije u današnjem  tiskanom izdanju Novog lista…