Kobno nevrijeme

Nakon cjelonoćne potrage kod Malog Osira pronađeno tijelo nestalog ribara

Hina

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER / NL arhiva

U nedjelju ujutro u 10.27 sati riječka Pomorska policija dojavila je u Središnjicu o pronalasku beživotnog tijela nestalog ribara, koje su policijski ronioci pronašli u moru kod Malog Osira na dubini 7 do 8 metara, nedaleko od potopljene brodice



ZAGREB Na zapadnom Kvarneru tijekom noći i nedjeljnog jutra trajala je intenzivna potraga za nestalim ribarom, čije je beživotno tijelo pronađeno u nedjelju prijepodne, priopćeno je iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.


Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) koordinirali su pomorsku potragu za nestalim ribarom u lošinjskom akvatoriju u suradnji sa Lučkom kapetanijom Rijeka i Lučkom ispostavom Mali Lošinj.


Potraga je pokrenuta u subotu navečer u 23 sata na temelju dojave riječke Pomorske policije, čiji su službenici sa dva plovila također sudjelovali u akciji, a potrazi su se sa jednim plovilom priključili i djelatnici tvrtke »SeaHelp«.




Najintenzivnija potraga odvijala se kod otoka Veli i Mali Osir u Lošinjskom kanalu kamo je, prema dostupnim podatima, nestali ribar isplovio oko 18.30 sati brodicom dužine 3,5 metra, bez kabine.


MRCC Rijeka u nedjelju ujutro u potragu je uključila ronioce specijalne jedinice riječke Pomorske policije, dok je u suradnji sa Obalnom stražom angažiran i zrakoplov tipa »Pilatus«, koji je obavio prelete u području potrage.


U nedjelju ujutro u 10.27 sati riječka Pomorska policija dojavila je u Središnjicu o pronalasku beživotnog tijela nestalog ribara, koje su policijski ronioci pronašli u moru kod Malog Osira na dubini 7 do 8 metara, nedaleko od potopljene brodice.


Nakon pronalaska tijela sve daljnje radnje preuzeli su policijski službenici, dok je MRCC Rijeka sudionike akcije obavijestila o obustavi akcije.


U pretpostavljeno vrijeme nestanka smrtno stradalog hrvatskog ribara na moru su vladali nepovoljni vremenski uvjeti, a točan uzrok ove pomorske nesreće znat će se po okončanju očevida, odnosno, policijske istrage.