Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. listopada 2019.
Slavlje

Najstarija privatna ljekarna u novoj povijesti Rijeke: Ljekarne Mazzi obilježile četvrt stoljeća

Foto I. Tomić
Foto I. Tomić
Autor:
Objavljeno: 11. listopad 2018. u 17:46 2018-10-11T17:46:14+02:00

RIJEKA – Najstarija privatna ljekarna u novijoj povijesti Rijeke, Ljekarne Mazzi preksutra obilježava četvrt stoljeća od početka rada. Ova poznata riječka ljekarna rođendan je proslavila danas u svom prvom prostoru u Starom gradu, a osnivačima i zaposlenicima rođendan su čestitali kolege i suradnici iz drugih ljekarni, predstavnici veledrogerija i famaceutske industrije te gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji se prisjetio svog prisustva na otvorenju Ljekarne Mazzi 1993. godine.

– Prije 25 godina ovdje sam govorio o hrabrosti koja je potrebna za takav iskorak, a danas mogu ustvrditi da se ta hrabrost isplatila. Primjer Ljekarne Mazzi počeli su slijediti i drugi te su se u Rijeci otvarile i druge privatne ljekarne, rekao je Obersnel.
Ravnateljica Ljekarni Mazzi, Margita Mazzi prisjetila se kako se devedesetih godina prve privatne ljekarne otvaraju u Zagrebu, a sedam godina nakon ljekarne u Starom gradu, Mazzi otvara svoja vrata i na Srdočima.

Ljekarne Mazzi  / Foto I. Tomić

– Ovdje sam ostvarila sve svoje privatne snove, istaknula je Mazzi koja se zahvalila svim suradnicima, počevši od Grada Rijeke, HZZO-a, zdravstvenih ustanova, pri čemu je posebno istaknula obližnji Medico, dobavljačima, a posebno svim zaposlenicima Ljekarne Mazzi kojima se zahvalila na odanosti i profesionalnosti.
Među čestitarima bio je i Ivo Usmiani osnivač riječke farmaceutske kompanije JGL koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Ljekarna Mazzi postala brend. Usmiani je iskoristio i prisustvo riječkog gradonačelnika kojem je uputio prijedlog koji bi u projekt EPK 2020 uvrstio i ljekarništvo.
– Muzej ljekarništva još nema nitko i mislim da bi Rijeka bila pravo mjesto za jedna takav muzej, poručio je Usmiani.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.