Akcija

Najljepši vrtovi u Bribiru, Gerovu i Velom Lošinju, a mali urbani vrt na Belvederu

Jelena Sedlak

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Akcija kojoj je cilj promocija uređenja okoliša i razvoj turizma privukla je 25 vlasnika vrtova od najudaljenijih krajeva Gorskog kotara do najjužnijih otoka



RIJEKA Najljepši vrtovi Primorsko-goranske županije su vrt Halida i Mire Skopljak u Bribiru, Ljiljane Cerovac u Gerovu i Ivana Martinovića u Velom Lošinju, a najljepši mali urbani vrt je na okućnici Branka Crnčića iz Rijeke, na Belvederu, dok je najljepša terasa ona Marijetke Kovač iz Prezida. Obznanjeno je to na jučerašnjoj svečanoj dodjeli nagrada u akciji Primorsko-goranske županije i Novog lista »Biramo najljepši vrt Primorsko-goranske županije 2016/2017«, a koja je ovog puta upriličena već po deveti put.


Akcija kojoj je cilj promocija uređenja okoliša i razvoj turizma privukla je 25 vlasnika vrtova, ljubitelja prirode iz cijele županije, od najudaljenijih krajeva Gorskog kotara do najjužnijih otoka.



1. Katica Gagić, Veli Lošinj2. Darko i Tonka Jugo, Rubeši 3. Renata Škarić, Veli Lošinj4. Ružica Miller, Opatija 5. Matilda Mejak, Gerovo6. Ana Probojčević, Mali Lošinj7. Goranka Eržen Lipovac, Makov Hrib8. Ivanka Eržen, Tršće9. Milka Poje, Čabar10. Silvija Radošević, Prezid




S obzirom na veliku raznolikost klime i uvjeta za uređenje vrtova, i ovaj put su dodijeljene tri glavne nagrade, u iznosu od po 3.000 kuna: za otoke, za Rijeku i priobalje te za Gorski kotar. Nagrade za mali urbani vrt i terasu nešto su manje, po 1.000 kuna, dok je još deset vrtova koje je žiri posebno pohvalio, nagrađeno sa po 100 kuna. Svi su sudionici dobili priznanja za sudjelovanje, te sadnice od sponzora, Vrtnog centra Viškovo i poklon pakete Plantelle.


Nagrade najuspješnijima te pohvale sudionicima akcije uručile su zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica Melita Raukar.