Sumnja u nepotizam: Jesu li članovi povjerenstva za odabir kandidata bili objektivni?

Najbolji kandidat na natječaju? Sin pročelnice za komunalni sustav zaposlen u riječkom ViK-u

Marinko Glavan

Snimio Roni BRMALJ / NL arhiva

Snimio Roni BRMALJ / NL arhiva

Alen Miličević u gradskom komunalnom poduzeću, i to na mjestu rukovoditelja razvoja i tehničke službe PRJ Vodovod, radi od siječnja, a posao je dobio na javnom natječaju. Direktor ViK-a,  Marochini,  gradonačelnik  Obersnel te pročelnica  Miličević negiraju bilo kakvu mogućnost nepotizma i sukoba interesa



RIJEKA  Alen Miličević, sin pročelnice Odjela gradske uprave za komunalni sustav Irene Miličević, od siječnja ove godine zaposlen je u Komunalnom društvu Vodovod i kanalizacija.


  Iako je Irena Miličević na čelu gradskog odjela čije samo ime govori da upravlja komunalnim poslovima, a i službene web stranice Grada kažu kako se bavi  poslovima »u svezi uređenja naselja, planiranja, razvoja i gradnje građevina i pripadajućih objekata i uređaja komunalne infrastrukture, uključivo kupnju zemljišta, poslove nabave opreme, analize, kontrole i uređenja prometa, poslove koordinacije komunalnih i trgovačkih društava iz djelokruga rada Odjela«, ni gradonačelnik Vojko Obersnel, ni direktor KD-a ViK Andrej Marochini niti sama Miličević ne vide ništa sporno u zapošljavanju njezina sina u gradskom komunalnom društvu.


On je, prema Marochinijevom odgovoru na naš upit, u KD-u ViK zaposlen u siječnju ove godine, temeljem javnog natječaja, i to na mjesto Rukovoditelja razvoja i tehničke službe PRJ Vodovod.




– Kandidat je diplomirani inženjer građevine sa sedam i pol godina radnog  iskustva i položenim stručnim ispitom, a Ugovor o radu je sklopljen 12. siječnja 2015. godine, nakon provedenog pisanog i usmenog testiranja na temelju Odluke Povjerenstva za prikupljanje i obradu ponuda, navodi u svom odgovoru Marochini.


Opširnije u tiskanom izdanju!