U opatijskoj sportskoj dvorani

Najavljena slatka manifestacija: U petak počinje Medenjak ‘z Opatije i Zlatno ulište natjecatelja pčelara

Ljiljana Hlača

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



RIJEKA U petak u sportskoj dvorani »Marino Cvetković« u Opatiji u 9 sati počinje manifestacija Medenjak z Opatije 2018. godine u sklopu koje posebnu cjelinu čini 12. Zlatno ulište 2018, natjecanje pčelara Hrvatske i Primorsko-goranske županije u ocjenjivanju kvalitete meda, najavljeno je danas na tiskovnoj konferenciji.


Kako je tom prilikom istaknuto, riječ je o događanju koje predstavlja centralno mjesto okupljanja primorsko-goranskih pčelara s ciljem promocije pčelarstva, mednih proizvoda (tijekom ove smotre moći će se kupiti med po promotivnoj cijeni), edukacije pčelara, građanstva, ali  i djece. Uz izložbu pčelarskih proizvoda (na smotri se predstavlja 11 pčelara iz Primorsko-goranske županije) organizator je najavio i promociju pčelarske opreme, stručna predavanja, gastro trenutke, moći će se razgledati starinska pčelarska oprema i slično.


– Medenjak z Opatije je značajan događaj za pčelare iz naše županije. Za pčelarstvo ima sve više interesa i dobro se razvija zahvaljujući našoj klimi. U okviru Zlatnog ulišta ocjenjivat će se kvaliteta iz 85 uzorka – naglasio je Dalibor Šoštarić, ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj, koji organizira Medenjak z Opatije.




Medenjak


Medenjak ‘z Opatije / Foto S. Drechsler