Digitalni planetarij

Najavljen program Astronomskog centra u siječnju, evo što nas sve čeka

Sanja Gašpert

Foto promo

Foto promo



RIJEKA Astronomski centar Rijeka i u siječnju najavljuje bogat program za građane.


U Digitalnom planetariju utorkom u 18 sati najavljen je show Safari sunčevim sustavom, @Lovci zvijezda i planeta, a od 19.30 sati otvorena je Zvjezdarnica, ovisno o vremenskim uvjetima.


Srijedom od 18 sati prikazuje se film Dva mala komada stakla, od 19 sati show Do Mjeseca i dalje, @prati Mjesec!, a od 20.30 sati, ovisno o vremenskim uvjetima otvorena je Zvjezdarnica.




Četvrtkom od 19 sati prikazuje se show Zemlja – svemirski dragulj, a od 20.30 sati film Pogled na planete. Petak od 19 sati donosi show Vodič noćnim nebom – zima, a od 20.30 sati prikazuje se film Neukrotivi Svemir – izvor života.


Subotom od 11 sati na programu je film Matineja za najmlađe: Putovanje male zvijezde, @Lovci zvijezda i planeta, od 19 sati najavljen je show Do Mjeseca i dalje, @prati Mjesec!, a od 20.30 sati otvorena je Zvjezdarnica.


U sklopu izvanrednog programa, do 10. siječnja održava se program Praznici u ACR-u, a u tijeku je i program za djecu od 5 do 10 godina @Lovci zvijezda i planeta, kao i program za odrasle @prati Mjesec. Noć muzeja 2020 na programu je 31. siječnja od 18 do 1 sat.


Za organizirane grupe od osam i više osoba moguće je organizirati film i/ili show u drugom terminu te na različitim stranim jezicima, a uz prethodnu najavu na [email protected] ili na broj telefona 051/455-700. Prodaja ulaznica obavlja se osobno u Astronomskom centru Rijeka, Sveti Križ 33 ili na www.mojekarte.hr.