Zaklada Sveučilišta

Nagrađeno 14 najboljih riječkih studentskih timova

Ingrid Šestan Kučić

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler

Cilj projekta Realizator je povezivanje akademske, gospodarske zajednice i javnog sektora, a studenti su rješavali poslovne slučajeve Doma zdravlja PGŽ-a, Geotecha d.o.o., Grada Rijeke, Jadranka hotela d.o.o., JGL-a d.d. i Namještaja Mima d.o.o



RIJEKA Zaklada Sveučilišta u Rijeci jučer je nagradila najuspješnije sudionike treće edicije case study natjecanja za riječke studente Realizator 2018. Riječ je o projektu koji je potaknut s ciljem povezivanja akademske, gospodarske zajednice i javnog sektora, a studenti su rješavali poslovne slučajeve Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Geotecha d.o.o., Grada Rijeke, Jadranka hotela d.o.o., JGL-a d.d. i Namještaja Mima d.o.o.


Stvarni izazovi


Naime, natjecanje Realizator osmišljeno je tako da kod studenata, radom na stvarnim poslovnim izazovima te kroz različite edukacije, potiče vještine potrebne za tržište rada, razvija praktično iskustvo, promiče kreativnost i inovativnost te stvara mrežu suradnje s potencijalnim poslodavcima. Poslovni slučajevi kojima su se bavili studenti bili su centralno naručivanje pacijenata, kako 360 kamerom izraditi 3 D model stijenskog pokosa, Riječki tunel – TunelRI, rast brenda Vizol S, ljekoviti Lošinj i diferencijacija proizvoda i usluga od konkurencije.


Prva tri najbolja rješenja svih slučajeva jučer su novčano nagrađena, a nagrade je preuzelo 14 timova, nositelja prva tri najbolja rješenja svakog od ovogodišnjih šest poslovnih slučajeva. Timove je činilo ukupno 38 studenata, a ovisno o osvojenom mjestu nagrađeni su s iznosom od jedne do tri tisuće kuna, dok je najaktivniji tim Realizatora nagrađen pozivnicama za Bug Future Show u Zagrebu. Čestitajući timovima ravnateljica Zaklade prof. dr. Iva Rinčić, istaknula je da je ovogodišnji Realizator okupio najveći broj studenata do sada, kao i privrednih subjekata.

Najuspješniji


U rješavanju poslovnog slučaja Doma zdravlja najuspješniji tim bio je Hungry&Foolish s voditeljicom Enom Badžek, drugo je mjesto osvojio tim Goal diggers i voditeljica Ela Tomljanović, a treće tim M&M i voditeljica Maja Krištafor. Poslovni slučaj Geotecha d.o.o. donio je prvo mjesto timu 2ing/3 čiji je voditelj Michel Jakić, dok je drugo mjesto osvojio tim V&N s voditeljicom Vedranom Rogoznica. Najbolje rješenje u poslovnom slučaju Grada Rijeke imao je tim ORION i voditeljica Karla Keča, drugo je mjesto osvojio tim KAIROS i voditelj Marko Rubinić, a treće tim Hungry&Foolish s voditeljicom Enom Badžek. Tim STEM i voditeljica Gabriela Begić najbolje su riješili poslovni slučaj Jadranka hotela d.o.o., dok je drugo mjesto osvojio tim PIMM koji je vodila Ivana Jukić, a treće mjesto je pripalo timu MašineRI čiji je voditelj Luka Bezić.




Rješenje poslovnog slučaja JGL d.d. donijelo je prvo mjesto timu X-Gen koji je vodila Karla Pavlović, drugo je mjesto osvojio tim KAIROS čija je voditeljica Iva Damjanović, a treće tim DREAMTEAM s voditeljicom Antonijom Puškarić. Najbolje rješenje poslovnog slučaja namještaja Mima d.o.o. imao je tim Minerva s voditeljicom Ines Glasnović, drugo je mjesto osvojio tim M&M čija je voditeljica Maja Krištafor, a treće tim Tech-up koji je vodila Mia Doričić, dok je najaktivnijim timom proglašen tim Goal diggers koji su činile Ela Tomljanović i Laura Schwarz.