Reagiranje

Nada Turina Đurić: Ostavite “Jadran” na miru jer se to poduzeće konačno osovilo na noge

P. N.

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

"Sada se, pred izbore, želi ugasiti požar na najgori mogući način, a to je da se stratešku tvrtku jedne regije, spašava žrtvovanjem strateškog poduzeća druge regije, u ovom slučaju Jadrana Crikvenica, po sistemu što dalje od moje izborne jedinice", poručila je Nada Turina Đurić



Nada Turina Đurić, kandidatkinja na listi Narodne koalicije (HNS), zastupnice i gradonačelnice Kraljevice, reagirala je na tekst objavljen danas u Novom listu naslovljen “Neću dopustiti zalog dionica Jadrana”.


“Smatramo Petrokemiju izuzetno važnom industrijom zbog njene izvozne orjentacije i zbog njene važnosti za hrvatsku poljoprivredu. Neuspjeh je aktualne Vlade i ministra gospodarstva Panenića što u proteklom periodu nije pronađen strateški partner za Petrokemiju. Spas za Petrokemiju je pronalazak strateškog partnera, prodaja državnog udjela i osiguravanje povoljne cijene energenata za daljnji rad. No ništa po tom pitanju nije učinjeno. Sada se, pred izbore, želi ugasiti požar na najgori mogući način, a to je da se stratešku tvrtku jedne regije, spašava žrtvovanjem strateškog poduzeća druge regije, u ovom slučaju Jadrana Crikvenica, po sistemu što dalje od moje izborne jedinice”, poručila je Nada Turina Đurić.“Naravno, Panenićev kolega Butković u čijem susjednom dvorištu djeluje poduzeće Jadran je pohitao javno se suprotstaviti takvom prijedlogu iako sjedi u istoj Vladi s Panenićem i suodlučuje o takvim prijedlozima, kao što je sudjelovao u NE činjenju Vlade u problemu Petrokemije”, napominje Turina Đurić te ističe “naš je stav: 1. ostavite Jadran na miru jer je to poduzeće koje se konačno osovilo na noge u vrijeme Kukuriku vlade; 2. koliko je Petrokemija važna za našu poljoprivredu, toliko je Jadran važan za turizam naše regije”.

“I zato ča bi rekli naši Gromičani „dečki, ne igrajte se“!!! Nađite ispravno i pravedno rješenje ili jednostavno nemojte ništa raditi i tako ste Vlada u ostavci, bit će manje štete!”, zaključuje Nada Turina Đurić.