Meteoalarm upozorava

Na riječkom području danas olujni udari vjetra, idući dani ipak donose bolje vremenske prilike

P. N.

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo, upozorava Meteoalarm



Za riječko područje danas je na snazi žuti meteoalarm uz upozorenje da će danas mjestimice puhati olujnu udari bure. Maksimalna očekivana brzina vjetra mogla bi dosegnuti 95 kilometara na sat.


Isto je upozorenje i za cijelo područje Kvarnera.


– Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potražesigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu, objavila je stranica Meteoalarm.eu.




DHMZ za Rijeku danas najavljuje kišu i maksimalno dnevnu temperaturu od 11 stupnjeva, ali dobra vijest je da bi u idućih nekoliko dana trebalo biti sunčano, iako ne pretjerano toplo. Maksimalne dnevne temerature će, prema prognozi, ići do 14 stupnjeva.