Skijaši na Platku

Na omiljenom riječkom skijalištu boravilo više od 700 izletnika

Sanja Gašpert

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina

I ove godine imat ćemo organizirano i noćno skijanje, utorkom i petkom od 19 do 22 sata na stazi Radeševo 1, a njegovo održavanje ovisit će, naravno, o snijegu i zimskim uvjetima, ističe Stilin



PLATAK Jučerašnji blagdan i još jedan neradni dan u nizu mnogobrojni su Riječani i njihovi susjedi odlučili provesti na Platku, gdje su, nakon sanjkaša, i skijaši konačno došli na svoje. Naime, nakon što je u subotu počeo padati snijeg i temperatura zraka se spustila ispod nule, stvoreni su uvjeti da se umjetnim snijegom pojačaju staze te osigura skijanje za sve ljubitelje ovog najpopularnijeg zimskog sporta.


Prodano 400 karata


Prema riječima voditelja Regionalnog sportsko-rekreacijskog i turističkog centra Platak Ervina Stilina, jučer je prodano ukupno 400 karata, zajedno s pokretnom trakom i žičarom, a tijekom dana parkiralištem je prošlo oko 500 automobila te se procjenjuje da je jučerašnji dan na Platku provelo više od 700 skijaša i ljubitelja ostalih zimskih radosti.


Foto S. Ježina


Foto S. Ježina





– Otvorena je pokretna traka Radeševo i turistička staza, Veliki i mali dom, kafić u podnožju Radeševa. Cesta je prohodna, uz obveznu zimsku opremu. Snijeg i dalje pada, ima ga tridesetak centimetara, temperatura zraka trenutačno je minus dva stupnja. Radimo sve, ako snijeg nastavi padati i tijekom noći, da u četvrtak otvorimo Radeševo 1 i Pribeniš, odnosno pustimo ih u pogon, kaže Stilin. Dodaje da, ako Radeševo bude u funkciji, već u petak bi moglo krenuti i noćno skijanje, a što će najviše ovisiti o vremenskim uvjetima.


– Naime, i ove godine imat ćemo organizirano i noćno skijanje, utorkom i petkom od 19 do 22 sata na stazi Radeševo 1, a njegovo održavanje ovisit će, naravno, o snijegu i zimskim uvjetima, ističe Stilin.


Vikendom autobus 


Također, protekli je vikend krenula i organizirana autobusna linija Rijeka – Platak – Rijeka, koja polazi subotom i nedjeljom u 9 sati s Jelačićevog trga u Rijeci te se vraća u 15 sati s Platka, a zahvaljujući suradnji Primorsko-goranske županije i Komunalnog društva Autotrolej, vozit će tijekom siječnja i veljače, svakog vikenda, bez obzira na vremenske prilike. O nastavku organizirane linije odlučit će interes građana, kao i vrijeme. Cijena povratne karte iznosi 30 kuna, dok karta za jedan smjer iznosi 20 kuna. U autobusu će se svakog vikenda nalaziti jedan djelatnik Goranskog sportskog centra kojem će se građani moći obratiti za bilo kakvu informaciju.


Također, za najam sanjki građani se mogu obratiti u info kućicu na ulazu u Platak, kod parkirališta. Najam za cijeli dan iznosi 40 kuna, a za pola dana 30 kuna. Sve informacije o Platku zainteresirani mogu dobiti na www.platak.hr.