Jadranska vrata

Na kontejnerskom terminalu Brajdica prekrcano 20% više tereta u usporedbi s 2018.

Hina

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

 Tvrtka Jadranska vrata pretovarila je lani na kontejnerskom terminalu Brajdica 271.817 kontejnerskih jedinica (TEU), što je za 20 posto više u usporedbi s 2018. godinom, podaci su iz te tvrtke



RIJEKA Tvrtka Jadranska vrata pretovarila je lani na kontejnerskom terminalu Brajdica 271.817 kontejnerskih jedinica (TEU), što je za 20 posto više u usporedbi s 2018. godinom, podaci su iz te tvrtke.


Na upit Hine, iz Jadranskih vrata su odgovorili da je rast u najvećem dijelu rezultat novih intermodalnih servisa prema središnjoj Europi te iz tržišta središnje Europe, dok je ukupni promet iz Hrvatske stagnirao.


Na terminalu je tijekom 2019. godine bilo 314 ticanja kontejnerskih brodova u redovitim tjednim servisima, a prihvaćeno je 15 kruzera.




Iz Jadranskih vrata navode da su projekcije budućeg rasta utemeljene su na novom teretu iz ili prema tržištima jugoistočne i središnje Europe te da će rekonstruirano intermodalno područje dodatno unaprijediti učinkovitost operativnih aktivnosti tijekom prihvata i pretovara tereta na željeznici.


Jadranska vrata blisko surađuju s Lučkom upravom Rijeka, željezničkim operaterima i brodarima kako bi identificirali, unaprijedili i promovirali poziciju Jadranskih vrata kao “gateway” terminala za tržišta jugoistočne i središnje Europe, naglasili su iz Jadranskih vrata.


Tvrtka Jadranska vrata osnovana je 2001. kao tvrtka – kćer Luke Rijeka, a 2011. je u vlasničku strukturu kao strateški partner ušao  International Container Terminal Services (ICTSI). Luka Rijeka ima 49 posto, a ICTSI 51 posto udjela u Jadranskim vratima.