Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Veslanje

Na jubilarnoj regati u Bakru 350 sudionika

Foto: Sergej Drechsler
Foto: Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 10. svibanj 2019. u 10:03 2019-05-10T10:03:12+02:00

Na međunarodnoj veslačkoj regati pomorskih učilišta, s početkom u 12 sati na Žalu ribara, sudjeluju učenici i studenti pomorskih učilišta iz Slovenije, Srbije, Italije, Hrvatske i Crne Gore

BAKAR - Pomorska škola Bakar tradicionalno organizira međunarodnu veslačku regatu pomorskih učilišta, na kojoj sudjeluju učenici i studenti pomorskih učilišta iz Slovenije, Srbije, Italije, Hrvatske i Crne Gore. Ovogodišnja jubilarna, 25. po redu međunarodna veslačka regata, održat će se u petak, 10. svibnja s početkom u 12 sati na Žalu ribara u Bakru. Sudjelovanje na regati potvrdile su ekipe srednjih pomorskih škola:

Pomorska škola Bakar, Istituto Tecnico Euclide – Caracciolo Bari, Škola za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju Beograd, Srednja pomorska škola Kotor, Srednja škola Ambroza Haračića Mali Lošinj, GEPŠ, Elektro in pomorska šola Piran, I.S.I.S. Naut ico T. di Savoia – L. Galvani Trieste, kao i ženske ekipe – Škola za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju Beograd i Pomorska škola Bakar. U revijalnom dijelu predstavljaju se ženska ekipa Pomorskog fakulteta u Rijeci te muške ekipe – Pomorski fakultet u Rijeci, Fakultet za pomorstvo in promet Portorož i Hrvatsko vojno učilište, Vojno pomorstvo Split.

Regata će se održati pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Grada Bakra, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Na regati se očekuje 350 sudionika te brojni uzvanici i gosti.

- Ciljevi naših regatnih natjecanja su promoviranje i populariziranje pomorskog poziva, razmjena iskustava u školskoj praksi različitih tipova učilišta u Europi i kod nas, poticanje na bavljenje temeljnim mornarskim vještinama, društvena i zabavna dimenzija povezivanja mladih, poticanje na učenje stranih jezika, upoznavanje kulturalnih razlika te promocija užeg i šireg zavičaja, njegovih osobitosti, ljudi i običaja. Sukladno međunarodnim pomorskim konvencijama, svako pomorsko učilište u nastavi stručnih predmeta dužno je učenicima osigurati osnovna znanja iz veslanja na brodicama za spašavanje, kaže ravnatelj Pomorske škole Bakar, kap. Gordan Papeš, dipl. ing.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.