Godinama najmlađa lista

Na izbore za Općinsko vijeće Viškova po prvi put izlazi nezavisna lista Suzane Samaržija Blažević

Andrej Petrak

Foto I. Tomić

Foto I. Tomić



VIŠKOVO – Na izbore za Općinsko vijeće Viškova po prvi put izlazi nezavisna lista Suzane Samaržija Blažević, ujedno i godinama najmlađa lista, koja okuplja mlade zainteresirane mladim obiteljima, ali i svim ostalim stanovnicima poboljšati kvalitetu života u svom mjestu.


– Mladi oduvijek pomiču granice pa smo i mi odlučili pokrenuti se i nešto učiniti za svoje Viškovo! Mlade obitelji ne mogu djecu smjestiti u vrtić, zbog nedostatka kapaciteta, a roditelji djecu moraju voziti u školu, jer po općini ne postoje nogostupi. Sve su to stvari koje mi želimo promijeniti, poboljšati život mladima, ali i svim ostalim mještanima, objašnjavaju Suzana Samaržija Blažević, i njezine kolegice s liste Ana Širola i Martina Šebalj.Suzana Samaržija Blažević dodaje da se puno govori o pronatalitetnoj politici, ali da se malo toga konkretno čini.

– Svake godine u Viškovu se rađa 150 do 180 beba, a pedijatar više ne može primati novu djecu. Potrebne su nam nova pedijatrijska i ginekološka ambulanta, a zalažemo se i za povećanje naknada za novorđenčad. Što je više djece, trebala bi biti viša i naknada, kaže.


Namjeravaju se zalagati za uređenje javnih i zelenih površina kako bi ljudi s djecom imali gdje boraviti na zraku i u prirodi, te urediti dodatne sportske terene i parkove, poput onog u Srokima, koje posjećuju mještani iz cijele općine pa i šire, kako bi potaknuli mlade na bavljenje sportom i zdravim životom. Potrudili bi se oko osnivanja općinskog doma za umirovljenik, a želja im je i približiti odnos općine sa stanovnicima.




– Nemamo afiniteta ni prema jednoj političkoj stranci. Spremni smo podržati svaki prijedlog koji je vrijedan i na korist stanovnicima, neovisno o tome od koga dolazi. Sve naše sumještane pozivamo da na izborima zaokruže listu broj pet, napominju tri kolegice.


Dodaju da njihovu listu većinom čine djeca hrvatskih branitelja i dragovoljaca, te smrtno stradalih branitelja Domovinskog rata pa namjeravaju i dalje podržavati sve aktivnosti braniteljskih udruga, ali i pomoći svim braniteljima kojima je to potrebno te ih upoznati s pravima koje imaju, a Općina im ih dosad već osigurava.