Tradicionalno

Na donatorskoj aukciji u Rijeci slike, ali i dresovi Luke Modrića i Sare Kolak

Sanja Gašpert

Donatorsku aukciju već šestu godinu za redom organiziraju Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Metis d.d.



RIJEKA Šestu godinu za redom Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Metis d.d. organiziraju donatorsku aukciju slika, koja će biti održana na blagdan sv. Nikole, 6. prosinca u 19 sati u konobi Tarsa, uz prigodnu tombolu. Za ovogodišnju ediciju prikupljeno je više od 50 umjetničkih radova te osam sportskih artikala.


– Neki od istaknutih donatora su Matica umirovljenika Grada Rijeke, djelatnici Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, Općina Kostrena te dugogodišnji donatori aukcije – umjetnici Nenad Petronio i Nada Golob Popović. Ove godine kao donator istaknuo se i Riječki sportski savez doniravši rijetke i vrijedne artikle, među kojima dres i nogometnu loptu HNK Rijeka s potpisima igrača, tu je i NK Maribor, a među artiklima je i vaterpolo lopta potpisana od strane članova Hrvatske vaterpolske reprezentacije, kao i majica HNS-a s potpisom najboljeg igrača svijeta Luke Modrića te potpisani dres zlatne Sare Kolak s ljetnih Olimpijskih igara 2016. godine u Rio de Janeiru.


Ove godine sredstva se prikupljaju za područje sporta, socijalne skrbi i obrazovanja te će biti ravnomjerno distribuirana Sportskom savezu osoba s invaliditetom Grada Rijeke, za mlade sportaše i edukaciju trenera, Dječjem domu Tić Rijeka za podizanje kvalitete rada s djecom, uređenje prostora za poludnevni boravak i nabavku edukativnog materijala te Zakladi Sveučilišta u Rijeci za provedbu projekta Realizator 2019., kazala je ravnateljica Zaklade Sveučilišta u Rijeci Iva Rinčić.




Dodala je kako je kroz prethodnih pet edicija aukcija slika prikupljeno gotovo pola milijuna kuna, a sredstva su donirana Centru za rehabilitaciju Rijeka, Centru za biomodeliranje i inovacije u medicini Medicinskog fakulteta Rijeka, Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka, Domu za psihički bolesne odrasle osobe Turnić, Dječjem domu Ivana Brlić Mažuranić, Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci te Dnevom centru Slava Raškaj Rijeka. Posljednje dvije godine dio sredstava doniran je i Zakladinom fondu Studenti za društvo znanja.