Zajedništvo i ponos

Na Trgu Riječke rezolucije održan veliki humanitarni koncert “Sve za našu djecu”

Edi Prodan

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Riječani kao i stanovnici Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske  županije u koje je išao višesatni direktni prijenos Kanala Ri, imaju jako dobro srce – pokazao je to između ostalog i broj poziva koji je već u 22 sata prešao 20 tisuća



Iako je bio tek prvi dio velikog humanitarnog koncerta »Sve za našu djecu« koji je održan večeras na Trgu Riječke rezolucije, himna ovogodišnje akcije u organizaciji Kanala Ri i Udruge Riječko srce za Dnevnu bolnicu Odjela dječje onkologije i hematologije Dječje bolnice Kantrida »Bajka« u izvedbi Mije Negovetić bio je na neki način – vrhunac večeri. Emocije su preplavile sve prisutne na prepunom Trgu tako da se doslovno moglo osjetiti, opipati tako potrebno – zajedništvo. Zajedništvo putem kojeg se prevladavaju sve poteškoće, pa tako i one koje nam donose teške bolesti.


Predivan grad


Presretni su u tim trenucima, ali i kasnije u »call centru« Kanala Ri, bili Sara Bećirović, Tin Pribanić, Patrik Milih i njihova najbolja doktorica na svijetu, predstojnica Onkološkog odjela dr. Jelene Roganović.


– Dolazim iz Pule, od rujna sam na terapiji u Rijeci i predivno se osjećam. U slobodno se vrijeme inače bavim košarkom, vidim da ovdje ima dosta sportaša pa mi je još draže i mogu reći da je Rijeka predivan grad, a za ovaj koncert večeras nemam riječi, ushićeno nam je ispričala Sara.





Još je zadovoljniji bio Tin Pribanić, koji je nedavno na Rujevici na utakmici »Rijeke« i »Splita« izveo početni udarac, jer na koncertu i humanitarnom druženju je bilo poprilično predstavnika najdraže mu »Rijeke«. Posebno ga je pak oduševio susret s Denisom Povhom, dugogodišnjim članom »Armade«, danas glasnogovornikom te sjajne navijačke skupine.


A Jelena Roganović? Najbolja doktorica na svijetu nije mogla ne dovesti djecu na koncert namijenjenom i njima jer do zdravlja se ne dolazi samo uz pomoć lijekova i medicine, često obnovi zdravlja pomaže i sreća u srcu.


Veliko srce


A da Riječani kao i stanovnici Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije u koje je išao višesatni direktni prijenos Kanala Ri, imaju jako dobro srce pokazao je između ostalog i broj poziva koji je već u 22 sata prešao 20 tisuća! Za usporedbu, lani je ukupan rezultat bio – šest tisuća.


Prezadovoljni su stoga bili ključni ljudi organizacije koncerta, Damir Horvat Hoky koji je i osmislio Udrugu Riječko srce te Lidija Šušak i Larry Ambrozich, novinari Kanala Ri.



– Sretni smo jer se našem pozivu odazvala praktično cjelokupna hrvatska zabavno-glazbena scena koja je ovog četvrtka uopće mogla do Rijeke, istaknula nam je Lidija Šušak.


Festival žanrova


U »call centru« su se pak izredali brojni Riječani koji djeluju u najširem spektru društvene scene, kao i veliki broj gostiju, dok se na sceni odvijao pravi festival glazbenih žanrova. Istaknimo primjerice omiljenu Maju Šuput, potom Miroslava Škoru, Atomsko sklonište, Luku Nižetića pa domaće snage predvođene En Faceom, Nenom Belanom&Fiumensima, Damirom Kedžom, Šajetom, Fiestom i još mnogim drugima da bi kraj začinili Koktelsi.


U zajedništvu je ponos, u zajedništvu je snaga, samo zajedno možemo do boljeg i sretnijeg života bila je poruka još jedne uspješne riječke večeri.


Humanitarnog događanja koji će malim pacijentima onkologije Dječje bolnice Kantrida liječenje i ozdravljenje učiniti mnogo ugodnijim.