JOB.FAIR

Na Tehničkom fakultetu održan sajam poslova i dan otvorenih laboratorija

Ingrid Šestan Kučić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Sudeći prema zadovoljstvu studenata i čak 23 tvrtke koje su JOB.FAIR prepoznale kao mjesto pronalaženja budućih zaposlenika, ciljevi manifestacije su ostvareni jer studenti su dobili uvid u ponudu poslova koji se nude na tržištu, a poslodavci u kadar koji izlazi s Tehničkog fakulteta



RIJEKA – Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci je pucao po šavovima, jer treću je godinu održana manifestacija JOB.FAIR koja predstavlja studije i partnerske tvrtke s kojima fakultet surađuje na znanstvenostručnim projektima, a ove godine studentima su se predstavile 23 tvrtke.


Istovremeno je organiziran i Dan otvorenih laboratorija koji je na Tehnički fakultet doveo 270 primorsko-goranskih i istarskih srednjoškolaca, a pridružili su im se i vršnjaci iz Slunja. Navodeći kako je za srednjoškolce organiziran cjelodnevni program razgleda fakulteta u sklopu čega im se predstavilo i 11 laboratorija, dekan prof. dr. Duško Pavletić istaknuo je da se Danom otvorenih laboratorija srednjoškolcima žele predstaviti tehnološka postignuća i alati koji se koriste u sklopu laboratorija.


– Na ovaj način se pomaže srednjoškolcima proširiti svoje vidike i kreativnost koja će im pomoći kod odabira željenog fakulteta. Istovremeno imaju priliku vidjeti i sajam poslova, odnosno JOB.FAIR koji organiziramo kako bi se studentima predstavile mogućnosti zaposlenja i omogućilo im se da ostvare kontakte s poslodavcima.




Interes tvrtki koje se žele predstaviti na JOB.FAIRU svake je godine sve veći. Ove je godine taj interes bio veći od raspoloživih kapaciteta pa razmišljamo o preseljenju manifestacije u veći prostor kako bi se još veći broj tvrtki mogao predstaviti, istaknuo je dekan.


Dodajući kako studenti Tehničkog fakulteta bez problema pronalaze posao te da je potražnja među tvrtkama za njima veća od broja studenata koji stječu diplomu, prof. dr. Pavletić kaže da JOB.FAIR uz istaknute hrvatske tvrtke okuplja i predstavnike inozemnih tvrtki.


Direktnim kontaktom budućih inženjera i potencijalnih poslodavaca omogućuje se uvid u razne mogućnosti za početak poslovnog života u realnom sektoru, a manifestacija je od velike važnosti tvrtkama koje žele educiran i kvalitetan mladi kadar, ali i studentima koji će se uskoro naći na tržištu.


Jedna od tvrtki koja se došla predstaviti studentima bio je Infobip, a kako je pojasnila Nora Lazić, studentima je predstavljen program Infobip Internship.


– Riječ je o desetotjednom programu edukacije koji se održava tijekom ljeta i za studente je potpuno besplatan. Prva dva tjedna studenti su smješteni u kampusu u Vodnjanu, a ostalih osam tjedana u našim uredima u kojima zajedno s mentorima rade na stvarnim projektima.



Tijekom ljeta odradimo tri takva programa s petnaestak studenata, a interes je iznimno velik pa moramo odraditi selekcijski postupak. Nakon desetotjednog programa studentima se nudi mogućnost zaposlenja, bilo putem studentskih ugovora ili pak putem ugovora na određeno, istaknula je Lazić.


Sudeći prema zadovoljstvu studenata i sve većem broju tvrtki koje JOB.FAIR prepoznaju kao mjesto pronalaženja budućih zaposlenika, ciljevi manifestacije su i ove godine ostvareni, jer studenti su dobili uvid u ponudu poslova koji se nude na tržištu nakon završetka studija, a poslodavci u kadar koji izlazi s Tehničkog fakulteta.