Obnova toplovoda

Na Srdočima počinje zamjena 200 metara toplovodnih cijevi

Marinko Glavan

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Zamjenom toplovoda unaprijedit će se učinkovitost prijenosa topline do podstanica zgrada, navode u Energu



RIJEKA Danas će započeti radovi na obnovi toplovoda u sustavu toplane Srdoči, najavljeno je iz Energa. Radovima će biti obuhvaćeni objekti u Ulici Gustava Krkleca, i to kućni brojevi 8, 10, 12, 14 i 16, u sklopu šireg projekta obnove toplovodnih cijevi u Energovom sustavu centralnog grijanja, započetog prošle godine izmjenom toplovoda na području toplane Vojak. Na Srdočima će postojeće čelične cijevi u duljini od dvjesto metara, navode iz Energa, biti zamijenjene predizoliranim cijevima, a predviđeni rok za završetak radova je 20. studenoga ove godine.


– Tijekom trajanja radova na zamjeni toplovoda u zgradama priključenim na distribucijsku mrežu toplinske energije mogući su privremeni prekidi u isporuci toplinske energije, no stanari će o tome biti pravovremeno obaviješteni te će se za njih osigurati alternativni način zagrijavanja, putem mobilnih kotlovnica – navodi se u priopćenju iz Energa. Iz Energa nadalje navode kako će se zamjenom toplovoda na Srdočima unaprijediti učinkovitost prijenosa topline do podstanica zgrada.


– Iskustva s Vojaka pokazala su smanjenje emisija CO2 i troškova održavanja, ali i smanjenje toplinskih gubitaka u mreži za 10 do 15 posto, kao i smanjenje gubitaka vode i potrošnje električne energije, navode iz Energa, uz molbu stanovnicima naselja Srdoči za strpljenje, razumijevanje i poštovanje privremene prometne signalizacije te korištenje alternativnih prometnih pravaca za vrijeme trajanja radova.


Sve dodatne informacije o radovima na zamjeni toplovoda na Srdočima dostupne su slanjem upita elektroničkom poštom, na e-mail adresu [email protected], pismenim putem na Energo d.o.o., Dolac 14/I, 51000 Rijeka, ili telefonom na broj 353-040. Izvođač radova na Srdočima je talijanska tvrtka Amarc DHP srl, a podizvođač građevinskih radova je Kvarner Graditeljstvo d.o.o..