Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Praznik plesa u Dvorani mladosti

foto Na Rijeka dance spektaklu 530 plesača iz 23 plesne udruge

Foto Roni BRMALJ
Foto Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 10. travanj 2011. u 22:44 2011-04-10T22:44:00+02:00

Na ovogodišnoj je smotri nastupilo gotovo dvostruko više izvođača nego li prošle godine

RIJEKA Čak 530 plesača iz 23 plesne udruge »okupiralo«  je Dvoranu mladosti na Trsatu. Jedanaestu godinu za redom održan je Rijeka dance spektakl, godišnja smotra plesnih skupina Primorsko-goranske županije. Iako je u naslovu navedeno da je riječ o spektaklu, ipak bi primjerenije bilo nazvati smotrom. Najbrojnije su naime, bile plesačice mlađeg uzrasta, a od njih je doista teško očekivati neke atraktivne poteze. Unatoč tome, male majstorice često su zasluženo dobivale najveći pljesak – mnoge od njih sinoć su napravile prve plesne korake pred publikom. 

Hip-hop, suvremeni ples, balet, ritmiku i još puno drugih stilova, izvodili su riječko Društvo za ples Super Dance i njihove istoimene podružnice iz Čavala i Delnica, plesni centar Beat, Puni krug iz Viškova, Plesna Udruga Krk, grupa Gromišćina Zemja, Društvo Naša djeca Matulji, K.U.U. Malinska Dubašnica, KUD Ive Jelenovića iz Dobrinja, KUD Vatroslav Lisinski iz Crikvenice, Klara Jet Set, i plesna grupa Stars iz Klane. 

Prvi put u riječkoj Dvorani mladosti nastupile su i skupine Street Moves iz Čavala, Roxy Dance iz Pazina te Maya's Dance Nation iz Senja koje su svoje premijerno gostovanje odlično iskoristile. Kao posebni gosti plesali su i pjevali najbolje plasirani s natjecanja »RI Show – pokaži što znaš«, a vidjeli smo također izvrsnu skupinu Dance Queen iz Kraljevice, Porto RI i solo-točku Klare Tomljenović, Ivana Ferderber i akrobate Flashdance Unita. Kao i gotovo svake godine do sada, sve su to upotpunili i najmlađi pjevači iz dječjih zborova Mali Riječani, Tratinčice, Morčići, grupa RI Stars i plesno-vokalna skupina Fame. 

Dance spektakl u Dvorani mladosti Foto Roni BRMALJ (10)
Dance spektakl u Dvorani mladosti / Foto R. BRMALJ

Kako saznajemo od organizatora Marka Maričića iz Udruge Društvo za ples Super Dance, na ovogodišnoj je smotri nastupilo gotovo dvostruko više izvođača nego li prošle godine. Sve to s tribina su pratile majke i očevi, prijatelji, ali i sami plesači koji su zajedno s voditeljicama bodrili svoje kolege.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.