Navala brucoša

Na Riječkom sveučilištu popunjeno 72 posto mjesta: Pogledajte gdje je ostalo mjesta za upis na jesenskom roku

Ingrid Šestan Kučić

foto: Damir Škomrlj

foto: Damir Škomrlj



RIJEKA – Sveučilište u Rijeci u ljetnom je upisnom roku upisalo 2.635 novih studenata, a za one koji još uvijek nisu uspjeli naći mjesto na jednoj od sastavnica na jesenjem će se upisnom roku ponuditi 1.029 upisnih mjesta i to gotovo na svim fakultetima.


Jedina sveučilišna sastavnica koja neće zbog popunjenosti upisne kvote provesti jesenji upisni rok je Odjel za biotehnologiju, dok sve druge raspolažu s još slobodnih mjesta iako ne i na svim studijskim programima. Od ukupne upisne kvote koja je ostala slobodna 496 mjesta je za redovne studente, 482 za izvanredne te 51 mjesto za strane studente. Sveučilište je na ljetnom roku popunilo 72 posto planirane upisne kvote za iduću akademsku godinu koja iznosi 3.660 upisnih mjesta.


Najveći broj slobodnih mjesta ima Ekonomski fakultet koji može upisati još 279 studenata, no većina tih mjesta, 236, odnosi se na izvanredne studente. Pravni fakultet raspolaže sa 193 mjesta, Pomorski 124, Tehnički 108, a Filozofski sa 71 mjestom s time da su studiji psihologije, pedagogije te engleskog jezika i književnosti popunjeni.




Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu računa na upis još 65 studenata, Građevinski fakultet na njih 57, a Akademija primijenjenih umjetnosti na 21 studenta. Kvota Medicinskog fakulteta za jesenji rok iznosi pak 31 slobodno mjesto i to za studij sanitarnog inženjerstva te integrirani studij medicine na engleskom jeziku, a Fakultet zdravstvenih studija može upisati još 34 studenata. Učiteljski fakultet može upisati svega još 3 studenata, Odjel za matematiku njih 4, Odjel za fiziku 18, a Odjel za informatiku 8 te preddiplomski sveučilišni studij politehnike 7 studenata.


Krajnji rokovi za elektroničku prijavu studijskih programa u sustavu NISpVU je do 19. rujna, a zbog provođenja dodatnih provjera znanja, vještina i sposobnosti za pojedine fakultete taj je krajnji rok kraći. Tako će prijave na Akademiji primijenjenih umjetnosti završiti 6. rujna, a na Filozofskom fakultetu za pojedine studijske programe koji zahtijevaju provjeru prijave će završiti već 4. rujna. Posljednji dan kolovoza krajnji je rok prijave za studijske programe Medicinskog i Fakulteta zdravstvenih studija.