Otvorenje u rujnu

Na Pulcu se uređuje još jedan riječki park za pse

Ljiljana Hlača

Jedan u nizu riječkih parkova za pse / Foto Ivica Tomić

Jedan u nizu riječkih parkova za pse / Foto Ivica Tomić

I ova površina će biti opremljena kao i dosadašnje –  bit će ograđena, pošljunčana, opremljena spravama, klupama i košaricama za smeće



RIJEKA  U Ulici Lukovići 9 na područje MO-a Pulac na površini od 750 četvornih metara Grad Rijeka uređuje još jedan park za pse. Radovi su u tijeku i očekuje se da će biti završeni u rujnu, saznajemo od Odjela gradske uprave za komunalni sustav.


I ova površina će biti opremljena kao i dosadašnje –  bit će ograđena, pošljunčana, opremljena spravama, klupama i košaricama za smeće. Obično ovakvi zahvati koštaju oko 100.000 kuna.


Grad Rijeka je s izgradnjom parkova za pse započeo još 2014. godine, a plan je da na području svakog mjesnog odbora bude jedan takav sadržaj. Ovaj park je sedmi po redu, a Rijeka ima 34 mjesna odbora. Broj kućnih ljubimaca u Rijeci raste, pa je potreba za ovakvim lokacijama sve izraženija. 




A da se neki parkovi često  koriste, ukazuje dojava  građana vezana za štetu u parku za pse na Kozali u Ulici Petra Kobeka, gdje su ljubimci u podlozi parka iskopali rupe. Kako saznajemo od komunalaca, rupe će biti sanirane do kraja ovog tjedna.