Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 1
Sutra: 18° 18° 1
22. ožujka 2019.
Kuhao Kristian Kozmić

foto Na Korzu predstavljen "Primorski pijat", podijeljeno 400 porcija maškarane jote

Snimio Roni BRMALJ
Snimio Roni BRMALJ
G2701B10
G2701B10
G2701B11
G2701B11
G2701BR8
G2701BR8
G2701B12
G2701B12
G2701BR9
G2701BR9
Autor:
Objavljeno: 28. siječanj 2017. u 10:38 2017-01-28T10:38:00+01:00

»Jota je pravo karnevalsko jelo, koje se sprema zvončarima kako bi izdržali napor. To je cjelodnevni obrok zbog sastojaka, a u ovu smo stavili 20 kg fažola, sedam kg kupusa, zatim isto toliko kapule. Stavio sam i jedan poriluk, dva kg mrkve, četiri kg  pancete i domaće kobasice«, otkriva Kozmić

RIJEKA Uz podjelu 400 porcija maškarane jote na Korzu jučer je predstavljena  tradicionalna kuharica domaćih jela »Primorski pijat«, Kristiana Kozmića u izdanju Adamića, a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke.

Maškarana jota na Korzu se miješala već od ranih jutarnjih sati, a  interes je bio i više nego odličan. Na upit što ovu jotu razlikuje od drugih Kozmićje rekao da je sve u sastojcima – a oni su pravi, domaći.

»Jota je pravo karnevalsko jelo, koje se sprema zvončarima kako bi izdržali napor. To je cjelodnevni obrok zbog sastojaka, a u ovu smo stavili 20 kg fažola, sedam kg kupusa, zatim isto toliko kapule. Stavio sam i jedan poriluk, dva kilograma mrkve, četiri kilograma pancete i domaće kobasice«, otkriva Kozmić.

Ovo je treća kuharica koju izdaje Adamić, a može se kupiti po cijeni od 80, preko Adamića za 100, a u knjižarama za 150 kuna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka