Riječka šetnica

Na Art Molo Longo ove nedjelje Riječane očekuju 60 izlagača i mnoga umjetnička iznenađenja

Barbara Čalušić

S jednog od prijašnjih izdanja manifestacije / Foto Silvano Ježina

S jednog od prijašnjih izdanja manifestacije / Foto Silvano Ježina

Naša šetnica ima skoro dva kilometra, na njoj će biti čitav niz izlagača. Pozivamo sve sugrađane, od najmlađih koji će doći sa svojim roditeljima, do onih starijih, rekla je Karla Mušković



RIJEKA – Art Molo Longo održat će se ove nedjelje na istoimenoj riječkoj šetnici se u sklopu projekta Rijeka zdravi grad – Rijeka u kretanju, Grada Rijeke i Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb. Art Molo Longo već četvrtu godinu poručuje javnosti kako je kretanje jedna od stupova prevencije u očuvanju mentalnog i fizičkog zdravlja. 


– Cilj je povezati zdrave stilove života, prvenstveno kretanje i hodanje na našoj poznatoj šetnici, ali svemu dati i dodatnu dimenziju. Naša šetnica ima skoro dva kilometra, na njoj će biti čitav niz izlagača. Pozivamo sve sugrađane, od najmlađih koji će doći sa svojim roditeljima, do onih starijih. Šetnica je prilagođena i osobama s invaliditetom, tako da su i oni pozvani da dođu na Art Molo Longo.


Ponovila bih poruku Svjetske zdravstvene organizacije koja kaže da umjerena svakodnevna fizička aktivnost od pola sata može jako puno učiniti za naše zdravlje, kazala je Karla Mušković, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke, najavljujući ovogodišnji Art Molo Longo.




Art Molo Longo ove godine očekuje više od 60 izlagača. Posjetitelje čekaju mnoga umjetnička iznenađenja pa će se osim autorskih djela poput slika, skulptura i fotografija, na Molo Longu predstaviti i dizajneri nakita, unikatnih torbi i odjevnih predmeta i suvenira. Svoje će radove izložiti akademski slikari, umjetnički fotografi, brojni kreativci.


Akademski slikar Damir Šegota nosilac je umjetničkog projekta »Dragi Morčić« koji će izvesti s kolegama umjetnicima Damirom Božićem, Melitom Sorola Staničić i Brankom Lenićem. Tako će posjetitelji od 11 do 17,30 sati moći napisati svoje želje koje će se spremati u boce, a potom će ih regatni brod »Fiumanke« spustiti u more u riječkom akvatoriju.


Posjetitelji će moći uživati u proizvodima Demetrinog Zelenog kutka i u čitaonici na otvorenome Udruge »Tinta 901« koju vodi Diana Rosandić. U kutku za najmlađe Plesna škola Rotondo održat će četiri nastupa, a za glazbu pobrinut će se DJ-i te Dražen Turina Šajeta.