Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 4
Sutra: 16° 16° 4
19. studenoga 2019.
UVOĐENJE REDA

NOVA PARKIRNA ZONA Trg braće Mažuranić i okolne ulice uskoro pod naplatom

Foto: Marko Gracin
Foto: Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 6. kolovoz 2018. u 13:14 2018-08-06T13:14:57+02:00

Rijeka plus je izradio idejno rješenje naplate parkiranja za Trg braće Mažuranić, izuzev platoa na kojem je planirano uređenje dječjeg igrališta, zatim i za Gajevu ulicu te za Gundulićevu ulicu

RIJEKA Kako bi se uvelo više reda na Bulevardu i destimuliralo parkiranje vozila građana koji tu ne žive, gradske tvrtke zadužene za promet i parkiranje, Odjel gradske uprave za komunalni sustav, a sve u suradnji i na inicijativu MO-a Bulevard – razmatraju mogućnost uvođenja naplate parkinga na Trgu braće Mažuranić, Gundulićeve i Gajeve ulice. Isto tako, razmatra se uvođenje jednosmjernog prometovanja vozila u Švalbinoj ulici koja je vrlo uska i nezgodna za dvosmjerni promet.

Mogući i stupići

Bulevard ima velikih problema s nedostakom slobodnih parkirališnih mjesta te je idealno za cjelodnevno parkiranje onih koji tu ne žive, ali odlaze na posao u središte grada. S ovim problemom u više navrata u redakciju su se javljali i građani ovog područja pitajući se – kako je to moguće da na Trgu braće Mažuranić nikad nema mjesta za parkiranje? Ukazali su i na parkiranje dostavnih pa čak i teretnih vozila odnosno kamiona.

O prometu se početkom godine govorilo i na sjednici MO-a Bulevard. Odbor rješenje vidi i u postavljanju prometne infrastrukture, primjerice metalnih stupića u nekim ulicama. Inače, ovaj kvart nije jedini koji ima takav problem, primjerice i Brajšina ulica na Kozali trenutačno je idealna za cjelodnevno parkiranje onih koji idu u grad raditi, pa se stanari redovito bune preko Odbora tražeći naplatu.

Kako saznajemo od Rijeka prometa, ova tvrtka je trenutačno za tvrtku Rijeka plus izradila idejno rješenje naplate parkiranja za Trg braće Mažuranić (izuzev platoa na kojem je planirano uređenje dječjeg igrališta), zatim Gajevu ulicu, na kojoj će biti dopušteno parkiranje samo s južne strane ulice, a obuhvaća prostor do garaža na kraju ulice, Gundulićevu ulicu, na kojoj bi se organiziralo parkiranje i na dijelu nogostupa sa sjeverne strane jer se on ne upotrebljava za navedenu svrhu.

 Sastanak u MO-u

Sada predstoji sastanak Grada, MO-a Bulevard, Rijeka plusa i Rijeka prometa, a to bi vjerojatno trebalo biti u rujnu na kojemu će se predstaviti idejno rješenje uvođenja naplate parkiranja te će se odlučiti o daljnjim koracima. Ako mjesni odbor ne odobri izrađeno idejno rješenje ili u konačnici odustane od uvođenja naplate parkiranja, od naplate parkiranja neće biti ništa. Rijeka promet u suradnji s Gradom razrađuje i moguće rješenje nove regulacije prometovanja u ulicama istočno od Sušačke gimnazije - Gimnazijske stube i Švalbina ulica, naveli su nam u Rijeka prometu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.