Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Ojačana flota

NOVA DAMA JELENA Novi katamaran Jadrolinije stigao brodom iz Singapura

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 9. rujan 2018. u 17:01 2018-09-09T17:01:00+02:00

RIJEKA - Novi katamaran Jadrolinije stigao je iz Singapura u brodogradilište Viktor Lenac, gdje će se iskrcati s broda. Radi se o katamaranu dužine 42 metra, kapaciteta 400 putnika. Novonabavljeni aluminijski katamaran, novogradnja je tvrtke Damen, svjetski poznatog proizvođača putničkih brodova. Pretpostavlja se da bi katamaran mogao u funkciju već za mjesec dana.

Podsjetimo da je Jadrolinija Akcijskim planu za obnovu flote (razdoblje 2018. – 2021.), planom poslovanja i planom nabave predvidjelo značajna ulaganja u obnovu zastarjele flote brodova.

Posadu čini osmero članova. Maksimalna brzina iznosi 40 čvorova. Katamaran nudi komfor za putnike. Može se pohvaliti modernim salonom za putnike na dvije razine koji uključuje i caffe bar. Katamaran ima najmoderniji sustav za pročišćavanje voda. U potpunosti je prilagođen osobama s invaliditetom.

Službena primopredaja katamarana obavit će se u nekih tjedan dana. Svi katamarani nose hrvatska ženska imena. Pretpostavlja se da će se tradicija nastaviti. Tako će se katamaranima Olea, Silba, Adriana, Dubravka, Judita, Karolina, Novalja, Dora i Vida vjerojatno pridružiti Jelena. Novi katamaran nosit će ime po hrvatskoj kraljici Jeleni.

U Jadroliniji izražavaju zadovoljstvo osnaživanjem flote katamarana.

– Ovaj brod vrhunske kvalitete i velikog kapaciteta omogućit će poboljšanje usluge Jadrolinije na brzobrodskim linijama, ali i biti dobar odgovor sve većim zahtjevima tržišta. Naime, potražnja za brzim brodskim prijevozom raste iz godine u godine na postojećim linijama, ali se ukazuju i prilike za otvaranje novih komercijalnih linija. Stoga će ovakva obnova flote omogućiti odgovor prilikama na tržištu kao i omogućiti povećanje prihoda Jadrolinije.

Veseli nas činjenica da se floti Jadrolinije priključuje ovakav katamaran, zavidnih karakteristika i maritimnih sposobnosti, na zadovoljstvo svih naših putnika i djelatnika, rekao je predsjednik uprave Jadrolinije David Sopta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.