Hrvoje Burić

NEZAVISNA LISTA NEĆE PODRŽATI PRORAČUN: Burić: Nećemo podržati zbog Marišćine i 3. maja

Tihana Tomičić

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

Objasnio je da zbog stanja na Marišćini nikako ne može podržati Komadinu: »Razvidno je da je to jedan propali projekt, a vodio ga je upravo župan Komadina na štetu građana Viškova i cijele županije«, ocijenio je.



RIJEKA – Nezavisni vijećnik u Županijskoj skupštini Hrvoje Burić objavio je da neće podržati županijski proračun za 2019. godinu, i to zbog Marišćine, kao i zbog SDP-ove županijske suradnje sa IDS-om koji je grobar Uljanika i 3. maja. Kako je poznato, Burić je prošle godine bio digao ruku za županijski proračun i činio većinu sa SDP-om u Skupštini, ali kako kaže ove godine to neće učiniti.


– Župan Komadina slobodno može početi pregovore s nekim drugim. Da li će to biti Akcija mladih ili netko drugi, mene nemojte pitati, poručio je Burić.


Objasnio je da zbog stanja na Marišćini nikako ne može podržati Komadinu: »Razvidno je da je to jedan propali projekt, a vodio ga je upravo župan Komadina na štetu građana Viškova i cijele županije«, ocijenio je.




Također, ni zbog stanja u Trećem maju on ne može dati podršku SDP-u u Županiji:


– Odgovornost za sadašnju situaciju snosi onaj tko je dozvolio Uljaniku da preuzme 3. maj, a to je bila SDP-ova tadašnja Vlada. Na potpisivanju sporazuma uz tadašnjeg ministra Vrdoljaka i direktora Rosandu bio je i gradonačelnik Vojko Obersnel. Njihova je odluka bila da Uljanik uzme 3. maj, i još su obećavali da će sve procvasti. A na kraju su namjerno i svjesno sve uništili, rekao je Burić, koji smatra da Uljanik nikad neće vratiti pozajmicu od 523 milijuna kuna.


– To je odluka uprave Uljanika, a znamo tko je stajao iza te uprave – to je IDS koji je htio sve izručiti na kraju Danku Končaru. Budući da je SDP u PGŽ u koaliciji sa tim istim IDS-om, moju podršku ne može imati. A isto je i sa HNS-om u Gradu Rijeci: Vrdoljak je bio potpisao sporazum sa Uljanikom, a HNS je danas prihvatljiv partner SDP-u u Gradu Rijeci. I još su na lokalnim izborima bili suprotstavljeni. To je prevara birača, i to Bura ne može podržavati, objašnjava Burić.


Kaže i kako je prošle godine pri izglasavanju proračuna u Županiji bili prihvaćeni njegovi amandmani za Dječju bolnicu Kantrida i KBC, a ove godine njegovi prijedlozi nisu prihvaćeni. Bila je riječ o dodatnom financiranju sporta te uvođenju robotike u škole, no nije bilo razumijevanja, istaknuo je.


Županijski proračun ide na raspravu i glasanje idućeg četvrtka, 29. studenog.