Prijedlog Ri Plusu

NEMA MJESTA Stanari MO Centar – Sušak traže naplatu parkinga u svom kartu

Ljiljana Hlača

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

MO Centar – Sušak predložio je Rijeka prometu i Rijeka plusu uvođenje naplate na ugibalište u Ulici Franje Račkog (preko puta bivšeg Autoprometa), Brajdici 9/3, južnom nogostupu Šetališta 13. divizije 4 i 12, a razmatra se i Ružićeva ulica



RIJEKA Sve više stanara koji žive u centru grada žele uvesti naplatu parkinga u svojem kvartu. Razlog je nedostatak parkirnih mjesta zbog dolaska onih koji u grad dolaze autom, a ne koriste garaže, parkirališta pod naplatom. Tako je primjerice MO Centar -Sušak početkom ove godine uputio dopise Rijeka prometu i Rijeka plusu da se uvede naplata na ugibalište u Ulici Franje Račkog (odmah preko puta nekadašnjeg Autoprometa), Brajdici 9/3, južnom nogostupu Šetalište 13. divizije 4 i 12, a u razmatranju je i Ružićeva ulica.


Za južni nogostup Šetalište 13. divizije 4 i 12 spomenuti Odbor već je dobio odbijenicu, tu se naplata ne može uvesti jer je riječ o rezervnom koridoru ceste D – 404. Za ostale lokacije čeka se odgovor.


– Čini se da je stanarima lakše da plaćaju subvencioniranu kartu nego da nemaju gdje ostaviti auto. Primjerice na ugibalište Franje Račkog valjda parkira cijeli grad, kao i u Ružićevoj ulici, rekla nam je predsjednica MO Centar- Sušak Mirjana Vasić.




– Doduše, za Ružićevu još ne znamo kako će to ići jer nam je rečeno da se parkirna mjesta ne mogu iscrtavati po nogostupu, ali ova ulica jer pravi primjer nepropisnog parkiranja. Možda bi se mogla uvesti naplata na njezinom kraju, kaže Vasić.


Na naš upit što je s ovim prijedlozima, u Rijeka plusu odgovaraju da rade na tome »kako bi pokušali riješiti ili eventualno ublažiti postojeći problem«.


– Predmetna problematika već je izvjesno vrijeme naš predmet razmatranja u smislu iznalaženja kvalitetne i cjelovite politike parkiranja. Trenutno, se promatraju sve potencijalne lokacije na kojima bi se eventualno mogla uvesti dodatna parkirna mjesta te je u tu svrhu oformljen i tim za uređenje prometa u suradnji s Gradom.


Zadatak tima je analiza postojećeg stanja te prijedlozi dugoročnih rješenja za uređenje prometa, koja će vjerujemo biti na zadovoljstvo ne samo nas već i svih građana našeg grada. Po realizaciji projektnih rješenja, svi će biti pravodobno obaviješteni, zaključak je Rijeka plusa.