Demantira priču o političkoj trgovini

NAJTRAŽENIJA RIJEČKA VIJEĆNICA Morana Jokić otkriva je li zaista prešla u SDP i kako će se postaviti u Gradskom vijeću

Damir Cupać

Sjednici nisam nazočila zbog zdravstvenih problema, odnosno nezgode koja mi se dogodila neposredno prije sjednice - Morana Jokić / Snimio Silvano JEŽINA

Sjednici nisam nazočila zbog zdravstvenih problema, odnosno nezgode koja mi se dogodila neposredno prije sjednice - Morana Jokić / Snimio Silvano JEŽINA

O nezgodi koju sam doživjela uoči sjednice svjedoče i fotografije (crvenilo na vratu), a o tome sam obavijestila Grad čim sam bila u mogućnosti, kaže Jokić



RIJEKA  Riječko Gradsko vijeće se konstituiralo tako da se oporba ujedinila i izabrala za predsjednika vijećnika Akcije mladih Tihomira Čordaševa, svi vijećnici položili su svečanu prisegu, a nazočila nije jedino vijećnica nezavisne liste Hrvoja Burića Morana Jokić, koja je bila i kandidatkinja za njegovu zamjenicu u izborima za gradonačelnika.


Sam je Burić zatražio da vrati mandat zbog nedolaska na sjednicu Gradskoga vijeća. Podrazumijeva se da je odmah krenula priča o političkoj trgovini i zakulisnim političkim igrama.


Morana Jokić naglasila je da su stvari puno prozaičnije od onoga o čemu špekulira javnost.




– Sjednici nisam nazočila zbog zdravstvenih problema, odnosno nezgode koja mi se dogodila neposredno prije sjednice, čemu lako mogu svjedočiti fotografije. E-mailom sam o tome obavijestila Grad čim sam bila u mogućnosti to napraviti. To je bilo tijekom jutra, neposredno prije početka sjednice –  navela je Jokić.


Ishitrena reakcija


Zanimalo nas je kako komentira zahtjev Hrvoja Burića da vrati mandat nezavisnoj listi.


– Iznenađuje me takva reakcija, s obzirom na to da sam još u procesu liječenja i nisam u mogućnosti niti obavljati vlastiti posao. Nemam nikakvih zamjerki prema Hrvoju Buriću niti ljudima s Nezavisne liste, tek treba vidjeti o kakvom se nesporazumu u komunikaciji radi. Možda je riječ o kakvoj ishitrenoj reakciji. Poznato je da moj nedolazak na sjednicu nije ugrozio oporbeni prijedlog, kako je za isti bilo više nego dovoljno ruku. U sastavljanju tog prijedloga nisam sudjelovala, čije sam detalje i sama saznala jučer nakon sjednice. Naime, bilo mi je poznato da se nalaze vijećnici svih oporbenih stranaka, međutim, nisam bila pozvana na ove sastanke službenim putem pa pretpostavljam da se većina ruku za taj prijedlog  osigurala već unaprijed kroz njihovu korektnu međusobnu komunikaciju. Bilo što drugo bilo bi neprihvatljivo – ocjenjuje Jokić.


Ona naglašava da su priče o prelasku na SDP-ovu stranu u potpunosti deplasirane.


– Nema govora ni o kakvom prelasku u bilo koju stranku, što se tiče mog mandata. Mene ne zanimaju niti HDZ niti SDP, već samo bolji život u gradu. Navijam za to da se profiliraju mladi sposobni ljudi koji će dovesti do napretka u svakom pogledu i to napretka koji je vođen konkretnim stručnim znanjima i kompetencijama – kaže Jokić.


Podrška i pomoć


U tom kontekstu ona promišlja sve što se dogodilo na konstituirajućoj sjednici Gradskoga vijeća.


– Kako sam već navela, mlade snage koje su spremne za kvalitetan rad u javnom interesu uvijek sam spremna podržati i pomoći im da radimo čim bolje, pa je time izbor člana Akcije mladih Tihomira Čordaševa za predsjednika Gradskog vijeća za mene jedna osvježavajuća pojava za koju je možda i ranije moglo biti prilike. Sada je najvažnija učinkovita suradnja svih uključenih aktera, koja neće doći sama od sebe bez dobre uvažavajuće komunikacije i profesionalne razine koju građani ovoga grada zaslužuju – zaključila je Jokić.