Riječko klizalište

Morska pahuljica otvorila vrata

Ljiljana Hlača

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA



Morska pahuljica, riječko klizalište na obali kojeg postavlja Grad Rijeka u suradnji s tvrtkom Forum ugostiteljstvo i TZG-om, jučer je na radost onih najmlađih otvorilo svoja vrata. Otvorenje je ovog puta bilo popraćeno prigodnim skečem na engleskom jeziku pod nazivom »The Ice Skating World Championship« u izvedbi riječke škole glume na engleskom TRY theatre.


Klizalište će biti otvoreno do 15. siječnja, i to za građane radnim danom od 16 do 22 sata te subotom, nedjeljom i praznikom od 10 do 22 sata, dok su jutarnji termini tijekom radnog tjedna, sve do 16 sati rezervirani za školarce riječkih škola, za koje je klizanje besplatno, kao i škola klizanja. Prijave za školu počinju 12. prosinca u Domu mladih. Više informacija moguće je dobiti putem www.dom-mladih.hr. Djeca koja nemaju svoje klizaljke, moći će ih unajmiti za 10 kuna, a ovog ponedjeljka od 10 do 16 sati oni koji klizaljke imaju kod kuće moći će ih naoštriti. Inače, građani mogu klizati za 20 kuna po satu.


Kako su jučer naglasili organizatori, Morsku pahuljicu uvijek prati i adventski program te će biti organiziran doček Sv. Nikole, održavat će se tematske večeri i radionice u suradnji s Prirodoslovnim muzejom. – Klizanje je dinamično i prava je rekreacija za školarce koji previše sjede u klupama, rekla je na otvorenju Tea Mičić iz gradskog Odjela za odgoj i školstvo.