Humanitarna akcija

Mladež HDZ-a malonogometnim turnirom pomogla dječju hematologiju

Andrej Petrak

Turnir je otvoren susretom ekipa Općinskog odbora HDZ-a Viškova i Kluba utemeljitelja HDZ-a PGŽ-a, a u napetoj utakmici na koncu su slavili viškovski HDZ-ovci



VIŠKOVO – Ukupno 24 ekipe iz Rijeke i okolice odigralo je humanitarni malonogometni turnir u spomen na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana u organizaciji Mladeži HDZ-a, a sav prihod namijenjen je za pomoć Odjelu hematologije i onkologije Dječje bolnice Kantrida.


Premda će za par dana biti poznat točan iznos prikupljen turnirom, već u subotu popodne bilo je jasno da je prodana velika većina od ukupno 350 ulaznica po cijeni od 20 kuna.


Turnir odigran u sportskom centru Ronjgi otvoren je susretom ekipa Općinskog odbora HDZ-a Viškova i Kluba utemeljitelja HDZ-a PGŽ-a, a u napetoj utakmici na koncu su slavili viškovski HDZ-ovci. 




– Jako smo zadovoljni odazivom i organizacijom humanitarnog turnira. Pozdravile su nas medicinske sestre s onkologije Dječje bolnice, a podršku nam je dao velik broj posjetitelja. Našem pozivu odazvali su se bivši profesionalci HNK Rijeke, te igračice poznatog ženskog nogometnog kluba Rijeka Jack Pot, koji su odigrali susrete protiv muške, odnosno ženske ekipe Mladeži.


Naša Mladež je izgubila obje utakmice, ali to je i najmanje bitno, jer bilo je važno sudjelovati i dati svoj doprinos humanitarnoj akciji. Profesionalci su se ipak pokahzali blagima i dopustili su nam da postignemo barem po gol, kaže predsjednica Mladeži HDZ-a Viškova Marina Tomić.


Finalna utakmica na rasporedu je u 18 sati, a svi prisutni mogli su se okrijepiti uz izvrstan čobanac, kojeg je pripremio pravi majstor ovog slavonskog specijaliteta Hrvoje Perić.


Organizatori se zahvaljuju svima koji su se odazvali na turnir, Vindiji na donaciji sokova, pekari Sv. Lucija na donaciji kruha, te sportskom centru Ronjgi, koji je iznajmio terene za turnir.