Sporni koncert

Ministar Butković: Ne vidim zašto Thompson ne bi nastupio u Kostreni

Barbara Čalušić

Foto: Damir Škomrlj

Foto: Damir Škomrlj

Razlog za smjenu Tomislava Matića mogu biti jedino rezultati rada, a ne ako je ugovorio komercijalni događaj kojim će se uprihoditi dodatna sredstva za općinsku firmu. On nije napravio ništa čime bi nanio štetu Kostreni, naprotiv – kaže Butković



RIJEKA Apsolutno sam protiv ustaškog znakovlja, kao i protiv bilo kakvih drugih obilježja totalitarnih režima općenito, ističe Oleg Butković koji je nakon predsjednika županijskog SDP-a Zlatka Komadine, komentirao održavanje koncerta Marka Perkovića Thompsona u Kostreni i stao u obranu svog stranačkog kolege Tomislava Matića.


Za razliku od Komadine, on koncert u Kostreni te svog stranačkog kolegu Matića, direktora Komunalnog društva Kostrena koji je donio konačnu odluku o održavanju koncerta MPT-a u Sportskoj dvorani Kostrena, podržava kao predsjednik županijskog HDZ-a te, kako dodaje, i kao ministar u Vladi.


– Ne vidim niti jedan razlog zašto se u Kostreni ne bi održao Thompsonov koncert. Nije mi jasno zbog čega je potrebno zabranjivati koncert Marka Perkovića Thompsona u Kostreni ili bilo gdje drugdje u Hrvatskoj – smatra Butković za kojeg je traženje ostavke Tomislava Matića s mjesta direktora KD-a Kostrena zbog ugovaranja Thompsonova koncerta neprihvatljivo.




– Jedino je komunistička partija smjenjivala radi drugačijeg mišljenja. Rezultati rada u ovom slučaju mogu biti jedini razlog za smjenu, a ne ako je netko ugovorio komercijalni događaj kojim će uprihoditi dodatna sredstva za općinsku firmu, a tako i za Općinu Kostrena. Tomislav Matić nije napravio ništa čime bi nanio štetu Kostreni, naprotiv, a smjene zbog drugačijeg mišljenja danas pripadaju nekim prošlim vremenima – zaključuje Butković.