Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 26° 1
Sutra: 26° 26° 1
24. kolovoza 2019.
Svjetsko prvenstvo

Međunarodno plesno natjecanje DanceStar: Četiri medalje za Porto Ri

Međunarodno plesno natjecanje DanceStar: Četiri medalje za Porto Ri
Međunarodno plesno natjecanje DanceStar: Četiri medalje za Porto Ri
Autor:
Objavljeno: 31. svibanj 2016. u 12:09 2016-05-31T12:09:12+02:00

RIJEKA S međunarodnog plesnog natjecanja DanceStar održanog proteklog tjedna u Poreču riječka se plesna skupina Porto Ri kući vratila s četiri odličja. U svjetskom prvenstvu sudjelovalo je više od 7 tisuća plesača iz 33 zemlje, a riječki su se plesači predstavili trima solokoreografijama i jednim duom.

Sedmogodišnja Robin Ferlindes za svoj je solonastup, koreografiju Tanje Metikoš pod nazivom »Tinkerbell«, osvojila prvo mjesto u kategoriji musical theatre. Mala plesačica osvojila je još jedno priznanje, treće mjesto u kategoriji solo open MTV, gdje je izvela točku čiju koreografiju potpisuju Lana Dželalija i Annet Mohorić.

Jedanaestogodišnja Lea Čaval osvojila je prvo mjesto za solonastup u kategoriji musical theatre, za koreografiju »Cruella de Vil« Tanje Metikoš. Prvo su mjesto osvojili i Nina Jugo i Marin Čačija koji su nastupili u kategoriji junior duo urban dance style gdje su se predstavili koreografijom Renate Elkasović.

– Ponosni smo na naše plesače, djecu koja su definitivno zaslužila nagrade vježbajući po cijele dane u dvorani. Trud se svakako isplatio. Uz sve to, na tom prestižnom natjecanju može se i mnogo naučiti na radionicama koje vode vrhunski plesni pedagozi i steći nova poznanstva koja uvijek ostanu u lijepom sjećanju, rekla je voditeljica plesne skupine Porto Ri Lidija Brajković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka