Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 2
Sutra: 13° 13° 2
28. veljače 2020.
Glazbena večer

foto/video Marko Škugor pjevao Riječanima, a Riječani neprežaljenom Oliveru

Marko Škugor / Snimio Sergej DRECHSLER
Marko Škugor / Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 31. srpanj 2019. u 22:16 2019-07-31T22:16:59+02:00

Marko Škugor nakon odgođenog koncerta oduševio riječku publiku; prije toga su na Korzu pjevali Oliveru u čast

RIJEKA Nakon što su u subotu organizatori bili primorani odgoditi koncert Marka Škugora zbog lošega vremena, danas je popularni tenor na Trgu Riječke rezolucije uspio razveseliti riječku publiku.

Nastup Marka Škugora / Snimio Sergej DRECHSLER

U sklopu "Noći riječkih trgova i plaža" Škugor je priredio još jedan veličanstven nastup za sve ljubitelje njegovih balada. Marko Škugor veliku je popularnost stekao zbog svadbenih plesova jer upravo mladenci njegove pjesme najčešće odabiru za prvi ples.

Kralj prvih plesova

Duet s pokojnim Oliverom Dragojevićem "Samo s tobom sam upoznao ljubav" donio mu je titulu "kralja prvih plesova", a prije samo dva tjedna objavio je i novi hit "Kako te jubim ja".

Marko Škugor / Snimio Sergej DRECHSLER

Već u prvih nekoliko dana pjesma je oduševila Škugorove obožavatelje, a Riječani su ovu pjesmu uživo uspjeli čuti samo nekoliko dana nakon premijere. Nakon što je rasprodao koncerte u Lisinskom i održao stotine koncerata, ni ne čudi nas što je u Rijeci publika također popunila Trg riječke rezolucije.

Škugor je Dalmatinskom vilom otvorio koncert nakon čega ga je oduševljena publika nagradila velikim aplauzom.

- Hvala vam lipa i dobra večer, nadam se da vam je udobno i da ćemo uživati sljedeća dva sata u glazbi i da ćemo skupa pjevati i zabaviti se, izrazio je Škugor na početku koncerta svoje želje.

One su se i ostvarile te je publika uglas sa Škugorom pjevala "Mirno spavaj ružo moja" i druge hitove, a popularni pjevač je i ovoga puta dao sve od sebe i emocijom, ali i svojim glasovnim sposobnostima.

"Oliveru...za dušu" 

Samo sat vremena prije Škugorova koncerta, u čast Oliveru Dragojeviću obožavatelji preminulog legendarnog pjevača okupili su se pod riječkom Urom. Riječani su pjevali njegove hitove u sklopu obljetnice prve godine njegova odlaska.

"Moja tajna ljubavi", "Cesarica" i ostale Oliverove pjesme okupile su prolaznike koji su se zaustavljali u šetnji Korzom kako bi sudjelovali u ovome događaju.

- Slučajno smo naletjele na ovo okupljanje jer kasnije idemo na Škugorov koncert. Voljela sam Olivera i zato mi je drago da smo došle slušati i pjevati njegove pjesme, rekla nam je Jelka Skitarelić. 

Riječani pjevaju hitove Olivera Dragojevića / Snimio Sergej DRECHSLER

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.